Palin: “Ik kan Obama verslaan”

Sarah Palin wil één ding duidelijk maken: In tegenstelling tot wat de Beltway Republikeinen ook denken, ze kan president Obama in 2012 verslaan. Maar een recente peiling van CNN/Opinion Research Corporation laat zien dat Palin het lastiger krijgt om in het Witte Huis te komen dan andere potentiële Republikeinse kandidaten.

“I believe so”, aldus Palin in een interview met Barbara Walters, toen ze gevraagd werd of ze denkt dat ze Obama kan verslaan. “I’m looking at the lay of the land now, and…trying to figure that out, if it’s a good thing for the country, for the discourse, for my family, if it’s a good thing.”

 

Maar mocht Palin meedoen dan is er wel werk aan de winkel. Ze is bekend en meer een celebrity dan een politica, in tegenstelling tot andere Republikeinse kandidaten die eerst miljoenen dollars moeten uitgeven om bekendheid te verwerven. Maar in het geval van Palin heeft bijna de helft van de Amerikanen en negatief beeld van Palin. Hetzelfde gold voor Hillary Clinton toen zij er over na dacht om mee te doen in 2006 en 2007.

Een recente peiling van CNN laat zien dat 49 procent van de ondervraagden een negatieve opinie heeft over de voormalige gouverneur van Alaska, terwijl 40 procent positief is over Palin. En het lijkt er op dat het nog moeilijker voor Palin wordt als ze het opneemt tegen president Obama. Ze ligt in de peiling 8 procent achter op Obama (52 procent tegenover 44 procent), wat slechter is dan andere potentiële kandidaten. Dezelfde peiling laat zien dat Mitt Romney 5 procent voor ligt op Obama (50 procent tegen 45 procent), Mike Huckabee ligt 8 procent voor (52 procent tegenover 44 procent) en voormalig voorzitter van het Huis, Newt Gingrich, ligt 2 procent achter op Obama (49procent tegenover 47 procent). Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Sarah Palin en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.