Draaikont

“Now is not the time to repeal the military’s “Don’t Ask, Don’t Tell” policy on gay men and lesbians serving openly in the U.S. armed forces”, aldus senator John McCain. “At this time, we should be inherently cautious about making any changes that would affect our military, and what changes we do make should be the product of careful and deliberate consideration”, aldus McCain tijdens een hoorzitting van de Armed Services Committee van de Senaat. Maar McCain is wel vaak van standpunt veranderd in zijn positie betreffende het DADT beleid. Zijn vrouw, Cindy McCain, is bijvoorbeeld voor afschaffing van de regeling (zie bericht Openheid).

In de gratis krant Spits!, niet altijd geheel objectief, stond een artikeltje over het draaien van McCain ten aanzien van “Don’t Ask, Don’t Tell” beleid dat ik de lezers van dit weblog niet wil onthouden. Het is een column van Reinout van Wagtendonk onder titel Typisch Amerikaans, wekelijks te lezen in de Spits!

John McCain, weet je nog? De Republikeinse presidentskandidaat tegen Barack Obama. McCains belangrijkste argument waarom hij de betere president zou zijn, was zijn roestvrijstalen karakter. Als oud-militair en krijgsgevangene claimde senator McCain dat hij als geen ander stond voor eer en eerlijkheid. Hij was de zeldzame politicus die niet loog, niet konkelde, niet als hypocriet ontmaskerd kon worden. Wat een hypocriet. De oude McCain leidt op dit moment de achterhoedegevechten tegen de onvermijdelijke integratie van homo’s in het Amerikaanse leger. Dat is uiteraard zijn goed recht. Maar de schijnheiligheid van zijn opeenvolgende redenen om tegen het openlijk dienen van homo’s te zijn, botst wel heel erg met zijn vermeende reputatie als man van eer. McCain was eerst tegen een verandering van het militaire homobeleid omdat de legerleiding er tegen was. “Als de legertop zegt dat het in orde is, heb ik er ook geen problemen meer mee”, aldus McCain. Nou, minister van Defensie en Amerika’s hoogste legerofficier – ook wel de legertop genoemd – spraken zich begin dit jaar officieel uit voor het opheffen van restricties op homo’s in het leger. Waarop de 74-jarige McCain van argument veranderde. Niet de mening van de legertop maar van de manschappen moet doorslaggevend zijn. En de doorsnee soldaat wil niet samen met homo’s de oorlog in, aldus McCain. “Mij overtuig je pas als blijkt dat de troepen er geen probleem mee hebben”, werd zijn standpunt. Het Pentagon zelf kwam deze week met een rapport waaruit blijkt dat zeventig procent van de troepen shouderophalend doet over het vooruitzicht dat homo’s zich niet langer krampachtig zullen hoeven te verbergen in de rangen. Dat is een redelijk overtuigende meerderheid, maar McCain had zijn volgende argument alweer gereed. Vergeet de legertop, vergeet de manschappen. Amerika is in oorlog en tijdens een oorlog moet je geen sociale experimenten gaan uitvoeren. Zolang niet bewezen wordt dat de strijdkrachten er beter op worden als het huidige beleid tegen homo’s in het leger wordt geliberaliseerd gaan we het niet doen, beloofd de dwarsliggende senator. John McCain, man van karakter, maar niet heus. Geen haar beter dan de hypocriete politici waar hij zichzelf zo graag moreel verheven boven denkt.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in John McCain, Nieuws/Amerika/VS, Senaat en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.