Stoelendans

Vier kandidaten die hopen voorzitter te worden van de Republican National Committee (RNC) en dus Michael Steele opvolgen, waarschuwde afgelopen week dat de GOP de kansen kan verkleinen om, het Witte Huis in 2012 te winnen, tenzij er snel nieuw leiderschap in de partij komt.

Steele, die nog steeds niet heeft aangegeven of hij een tweede termijn als voorzitter van de RNC ziet zitten, wordt fel bekritiseerd door de kandidaten die hem willen opvolgen. Op een forum van de RNC dat werd gesponsord door de groep Freedom Works, die gelinieerd is aan de Tea Party beweging, en de Republican National Conservative Caucus (RNCC), een coalitie van conservatieve leden van de RNC. De RNC kiest een nieuwe voorzitter midden januari 2011 tijdens een congres in Maryland. Steele was niet aanwezig op het forum en heeft in de afgelopen weken weinig van zich laten horen.

De vier kandidaten, twee hebben zich officieel kandidaat gesteld, zaten op het forum naast een gele vlag met de spreuk “Don’t Tread on Me!” en beloofden dat de Tea Party beweging zich niet mag bemoeien met de Republikeinse voorverkiezingen. Maar ze gaven aan dat er meer nodig is dan een enthousiasme van Tea Party beweging op president Obama te verslaan. “I don’t think we can count on 2012 offering the kind of tailwind for Republican candidates as it did in 2010”, aldus Gentry Collins, die politiek verantwoordelijk was voor de RNC tot een maand geleden, toen hij in een brief Steele beschuldigde van “mismanagement and incompetence.” De kandidaten moeten nog uitleggen hoe ze het beter gaan doen dan Steele in een verkiezingsjaar waar een nieuwe president wordt gekozen. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Tea Party en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.