Peiling: Amerikanen voor belasting deal

Een meerderheid van de Amerikanen vindt dat het Congres de belasting wet die er voor zorgt dat de belastingverlaging voor de rijkste Amerikanen worden verlengd en mensen langer een werkloonuitkering krijgen, moet aannemen, aldus een nieuwe peiling van Gallup.

Negenenveertig procent van de ondervraagden is voor de deal die president Obama sloot met de Republikeinen en 32 procent is tegen. Achttien procent weet het niet. Volgens de peiling groeit de steun voor de deal naar 60 procent onder mensen die het nieuws over de overeenkomst nauwgezet volgen. Vijfendertig procent is tegen de deal en 5 procent weet het niet, ondanks dat ze de ontwikkelingen goed volgen.

Een peiling van ABC/Washington Post laat zien dat 69 procent van de Amerikanen voor de overeenkomst van Obama met de Republikeinen is, terwijl 29 procent tegen is. Volgens een peiling van Pew Research Center is 60 procent voor het compromis en 22 procent tegen en 18 procent weet het niet. Ach ja, het is en blijven maar peilingen. De deal werd uiteindelijk aangenomen door het Congres (zie bericht Belasting deal naar Obama). Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Huis van Afgevaardigden, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Senaat en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.