Kort Nieuws

Kindervoeding

President Obama ondertekende afgelopen week een wet zodat kinderen betere voeding krijgen, iets waar First Lady Michelle Obama zich voor in zet. Kinderen moeten gezonder gaan eten en de wet zorgt er voor dat de overheid meer controle krijgt wat voor eten er wordt verkocht in automaten op scholen en in cafetaria’s op scholen. De wet die 4,5 miljard dollar kost zorgt voor meer geld om in arme gebieden gratis maaltijden te verzorgen en verplicht scholen gezonde maatregelen te nemen die worden opgelegd door het ministerie van Landbouw. Om te zorgen dat de kosten niet uit de hand lopen door dat onder andere fruit en groente duur zijn, zorgt de wet dat scholen compensatie krijgen voor de duurdere lunches. “Had I not been able to get this bill passed, I would be sleeping on the couch”, grapte de president. “We won’t go into that”, aldus Michelle Obama die de drijvende kracht is achter de wet. “Let’s just say it got done. Don’t have to go down that road.” Lees meer hier.

Holbrooke overleden

Richard C. Holbrooke, de hoge diplomaat die aan de basis stond aan het einde van de oorlog in Bosnië en de afgezant van president Obama voor het beleid in het oorlogsgrensgebied tussen Afghanistan en Pakistan, overleed afgelopen week in het George Washington University Hospital. Afgelopen week voelde Holbrooke zich niet lekker en werd geopereerd. Richard Holbrooke was 69 jaar.

Stewart haalt uit

Presentator van de populaire satireshow The Daily Show op Comedy Central, Jon Stewart, haalde deze week fel uit naar de Republikeinen voor het niet aannemen van een wet dat er zorgt dat mensen die naar de 9/11 aanslagen werkte op Ground Zero en nu gezondheidzorg problemen hebben worden geholpen. De komiek zei in The Daily Show: “the ‘least we can do/no brainer act of 2010.'” “Of course the Republicans wouldn’t be so cowardly as to not vote for the bill and justifying their actions – just cowardly enough not to do it on camera”, aldus Stewart.

Belasting deal naar Obama

De Senaat keurde afgelopen week het controversiële 858 miljard dollar kostende belastingpakket goed. De wet waarin de zogenoemde Bush belastingverlagingen worden verlengd is dus aangenomen ondanks verzet en bezwaar van zowel rechtse als linkse politici. De wet werd met 81 stemmen voor en 19 stemmen tegen aangenomen. Vervolgens ging de wet terug naar het Huis voor de laatste stemming. Het Huis van Afgevaardigden stemde voor de wet met 277 stemmen voor en 148 stemmen tegen. Zowel Democraten als Republikeinen stemde voor. De wet gaat nu naar president Obama om te ondertekenen.

Huis neemt DADT aan

Het Huis van Afgevaardigden stemde afgelopen week voor afschaffing van het “Don’t Ask, Don’t Tell” beleid. De afschaffing van de regeling zorgt er voor dat homo’s en lesbiennes in het leger openlijk voor hun seksuele geaardheid mogen, maar het vaak niet durven, uit komen. De wet, die de naam “standalone” regeling mee kreeg werd aangenomen met 250 stemmen voor en 175 tegen en gaat nu naar de Senaat.

1,1 triljoen

Republikeinen in de Senaat bekritiseren 1,1 triljoen kostende wet om de federale regering in het lopende boekjaar te bekostigen. De Republikeinen klagen over de kosten en de omvang van wet. Het Huis van Afgevaardigden nam afgelopen week de wet met een krappe meerderheid aan.

Rampzalig

Voormalig gouverneur van Alaska, Sarah Palin, liet zich zeer kritisch (hoe verassend!) uit over de belastingwet die het Congres aan nam en onthulde haar tijdlijn voor 2012. Ze noemde de wet rampzalig en slecht. “I think it’s a lousy deal and we can do better for the American people”, aldus Palin tegenover ABC. President Obama zal de wet nu ondertekenen na het maanden van onderhandelen over een compromis. Palin noemde de deal “still not good enough.” “You can term it compromise, I term it flip flop”, aldus Palin. “I was thankful that he did but it’s still not good enough.” Lees meer hier.

Vijf stemmen

De wet die er voor zorgt dat sommige illegale immigranten die als kind de VS binnen kwamen het Amerikaans staatsburgerschap krijgen, de DREAM Act, werd niet door de Senaat aangenomen. De DREAM Act, officieel de Development, Relief and Education for Alien Minors Act, kwam 5 stemmen tekort om te worden aangenomen. Er zijn 60 stemmen nodig om de wet aan te nemen.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Huis van Afgevaardigden, Immigratie, Michelle Obama/First Lady, Nieuws/Amerika/VS, Sarah Palin, Senaat en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.