Steele neemt gok

Michael Steele, voorzitter van de RNC, brak afgelopen week het stilzwijgen. Hij kondigde aan dat hij zich verkiesbaar stelt voor een tweede termijn als voorzitter van de Republican National Committee (RNC), ondanks controversiële uitspraken van hem en schandalen in het verleden binnen de RNC. Steele maakte dit bekend tegenover leden van de RNC.

Steele sprak voor ongeveer 40 minuten en legde uit dat de RNC mede verantwoordelijk is voor het succes van de GOP tijdens de tussentijdse verkiezingen. Onder zijn leiding, aldus Steele, is de RNC hervormd en heeft het gezorgd voor zogenoemde grassroots activisten en de macht heeft gekregen in staten waar de GOP voorheen geen voet aan de grond kreeg. “While we began this cycle bowed, we did not break”, aldus Steele in de persconferentie. “We ended better and stronger.”

Zonder specifiek op zaken in te gaan gaf Steele wel aan dat hij zich verantwoordelijk voelt voor acties die afstraalde op de RNC. Maar hij zei dat hij zich wil focussen op “implementing a new accounting and reporting system” voor partij financiering. “Yeah, I have stumbled along the way, but I have always accounted to you for shortcomings”, aldus Steele. “I have made no excuses, I have told no lies, and I have no agenda. I have tried to be honest, sometimes to a bloody fault.”

Steele uitte ook kritiek op mensen die hem beschuldigen dat hij zich afkeerde van grote donateurs van de GOP die traditioneel veel geld aan de Republikeinen doneerde, maar in 2010 hun geld aan anderen gaven. Hij zei dat deze critici ”are in denial.” “People have been talking a lot of smack about major donors, but you cannot take away from the fact that you and we raised $179 million”, aldus Steele en gaf aan dat dit meer is dan wat de Democratische partij j(DNC) in 2006 ophaalde toen de Democraten niet de macht hadden.

Steele, de toch controversiële voorzitter, was de afgelopen week zwijgzaam over zijn (politieke ) toekomst. Verschillende media berichten dat Steele waarschijnlijk niet voor een tweede termijn ging.

Steele heeft tegenstanders in de partij en de volgende kandidaten willen hem graag opvolgen als voorzitter van de RNC. De voorzitter van de RNC afdeling in Wisconsin, Reince Priebus, één van voormalig adviseurs van Steele, de nationale voorzitter van Michigan Saul Anuzis, voormalig voorzitster van de RNC in Missouri, Ann Wagner, voormalig medewerker van de regering Bush, Maria Cino en voormalig politiek directeur van de RNC, Gentry Collins, dagen Steele uit. Steele heeft dus 5 tegenstanders. Ook voormalig voorzitter van de RNC, Mike Duncan, zou opnieuw voorzitter willen worden.

Steele’s tegenstanders zeggen dat hij geen enkele kans heeft om herkozen te worden. “Dead man walking”, zei een GOP strateeg die voor een rivaal van Steele werkt. Voorzitster van de RNC afdeling in Michigan, Holly Hughes, die dicht bij Steele staat was het daarmee oneens. “I don’t know exactly what the numbers are, but I do know that he has more votes lined up than any other candidate exponentially”, aldus tegenover CNN. “I think they would all like to be in the position that he is in now. Chairman Steele is ahead with the relationships that he has built up.” Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Michael Steele, Nieuws/Amerika/VS en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.