Miller verliest

Het hooggerechtshof in Alaska heeft bepaald dat de Republikeinse kandidaat voor de Senaat, Joe Miller, die in een klacht indiende dat de staat niet de juiste procedure zo hebben gevolgd met het tellen van de write-in stembiljetten deze niet te accepteren. Lisa Murkowski is nu de winnaar van de race. Het hooggerechtshof zei: “There are no remaining issues raised by Miller that prevent this election from being certified.”

Een woordvoerder van Joe Miller’s campagne zei dat ze teleurgesteld zijn met het besluit en dat ze  “weighing our options.” “We are disappointed the Alaska Supreme Court has ignored the plain text of Alaska law and allowed the Division of Elections to effectively amend the state election code without even giving the public an opportunity for notice and comment”, aldus Miller’s woordvoerder Randy DeSoto in een verklaring. “We are reviewing the court’s ruling and will be weighing our options.” Het kan dus nog zo maar door gaan als Miller besluit verder te procederen.

“We anticipated today’s decision by the Supreme Court, but are elated nonetheless”, aldus Murkowski’s woordvoerder Kevin Sweeney in een verklaring. “We expect that Judge Beistline will lift his stay of certification next week and the state can move forward in certifying the election for Senator Murkowski. We also anticipate that Joe [Miller] will continue to pursue his baseless claims in federal court until his money runs out”, aldus Sweeney.

Lisa Murkowski deed in november mee aan de verkiezingen voor de Senaat, nadat ze in de voorverkiezing van Joe Miller had verloren. Ze deed mee als een zogenoemde write-in kandidaat, wat inhoudt dat ze niet op het stembiljet stond, maar dat mensen wel haar naam konden op schrijven en zo op haar konden stemmen als derde kandidaat. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Senaat en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.