Kort Nieuws

Dissen

Sarah Palin heeft opnieuw haar pijlen op First Lady Michelle Obama gericht. Dit maal heeft Palin kritiek op de campagne van Obama die zich zorgen maakt over obesitas bij kinderen en gezonder eten op onder andere scholen promot (zie bericht Kindervoeding). In haar reality show “Sarah Palin’s Alaska” maakt Palin de inspanningen van Michelle Obama belachelijk. In een aflevering zegt Palin dat marshmallows en chocolade “in honor of Michelle Obama, who said the other day we should not have dessert”, zijn, aldus Palin. “As I tell my kids, dessert is not a right.” De reality show van Palin is absoluut de moeite waard als je wil weten waarom zij nooit president van de VS kan worden. Lees meer hier.

Obama tekent DADT

President Obama tekende afgelopen week de wet die het “Don’t Ask, Don’t Tell” beleid afschaft. Obama tekende de wet in het ministerie van Binnenlandse Zaken in het bijzijn van onder andere vice-president Joe Biden, voorzitter van het Huis, Nancy Pelosi, en fractievoorzitter van de Senaat, Harry Reid.

Amerika en de Tea Party beweging

Een nieuwe peiling laat zien dat de Amerikanen iets negatiever denken over de Tea Party beweging dan in de maande oktober. Een peiling van CNN/Opinion Research Corporation laat zien dat dit te maken heeft met locatie en politieke voorkeur. Zevenendertig procent van de ondervraagden zegt dat ze een positief beeld van de Tea Party beweging hebben. Dit is ongewijzigd van voor de tussentijdse verkiezingen. Drieënveertig procent zegt dat ze een negatief beeld van de Tea Party hebben en dit is 6 procent hoger dan in oktober. Lees meer hier.

9/11 wet
Het Huis en de Senaat namen afgelopen week een wet aan die er voor zorgt dat de eerste hulpverleners die na de terroristische aanslagen op 11 september 2011 in actie kwamen, en die nu gezondheidsproblemen hebben, worden geholpen. Ze krijgen gratis gezondheidszorg.

START goed gekeurd

De Senaat stemde afgelopen week om het START verdrag, om nucleaire wapens te verminderen tussen De VS en Rusland, de tekenen. Dit is een grote overwinning voor president Obama op het gebied van buitenlands beleid. De New Strategic Arms Reduction Treaty, kortweg START genoemd, werd gesteund door bijna alle Democraten en een aantal Republikeinen.

Mag Emanuel meedoen?

Mag Rahm Emanuel, de voormalige secretaris-generaal van president Obama mee doen aan de burgemeester verkiezingen in Chicago? Emanuel, die in de peilingen ver voor ligt op zijn tegenstanders om de succesvolle burgemeester Richard Daley op te volgen, won afgelopen week een beslissing toen ondanks dat Emanuel lange tijd in Washington D.C. woonde toch zijn naam op het stembiljet mag prijken. “The preponderance of this evidence establishes that the Candidate never formed an intention to terminate his residence in Chicago; never formed an intention to establish his residence in Washington, D.C., or any place other than Chicago; and never formed an intention to change his residence”, aldus Joseph Morris, die de Commissioners on the Chicago Board of Elections op riep Emanuel mee te laten doen aan de verkiezingen. De wet in Chicago is dat een kandidaat voor het burgemeesterschap tenminste een jaar voordat de verkiezingen plaats vinden in de stad moet hebben gewoond, dit om feeling met de stad en zijn  inwoners te krijgen. Maar Emanuel woonde het grootste gedeelte van 2009 en 2010 in Washington waar hij voor president Obama werkte. Tegenstanders zeggen dat Emanuel de stad verliet en zijn huis verhuurde, maar Emanuel zei dat hij gewoon de belastingen in Chicago betaalde, stemde in de stad en dat zijn auto staat geregistreerd in Chicago, wat aangeeft dat hij in Chicago wil blijven wonen. “While the decision rests with the Commissioners, I am encouraged by this recommendation. It affirms what I have said all along – that the only reason I left town was to serve President Obama and that I always intended to return. Chicago voters should ultimately have the right to decide the election – and to vote for me, or against me. And they deserve a swift conclusion to this process so that the campaign can focus on the challenges facing the city and the need for safe streets, strong schools, and stable city finances”, aldus Emanuel in een verklaring. Lees meer hier.

 

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Huis van Afgevaardigden, Michelle Obama/First Lady, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Rusland, Sarah Palin, Senaat, Tea Party en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.