Goede voornemens

Aan het begin van 2011 samen met alle andere Amerikanen, maken de Democratische en Republikeinse politici hun goede voornemens bekend.

Hoewel president Barack Obama realistisch is over het verdeelde Congres zei hij dat beide partijen moeten samenwerken om er voor te zorgen dat de economische groei die nog heel fragiel is, in 2011 doorzet. “As president, that’s my commitment to you: to do everything I can to make sure our economy is growing, creating jobs and strengthening our middle class. That’s my resolution for the coming year”, aldus Obama in zijn wekelijkse toespraak. Obama zei dat beide partijen “have a shared responsibility to move this country forward” en dat hij bereid is met elke partij samen te werken om een productieve toekomst voor de VS te creëren. “We should all expect you to hold us accountable for our progress or our failure to deliver”, aldus de president.

De nieuwe Republikeinse senator Kelly Ayotte van New Hampshire zei dat het Congres zal zorgen dat de Republikeinen harde maatregelen zullen nemen op het gebied van banen, het begrotingstekort en belastingen. “The American people sent us to Congress with clear instructions: Make government smaller, not bigger. And stop spending money we don’t have on programs that aren’t working”, aldus Ayotte. “The successful Republican effort to prevent any income tax hikes on families and small businesses over the next two years was an important first step.” Ze zei dat de nieuwe Republikeinse leden van het Congres zich zullen houden aan de “commitment to the principles on which we were elected.” “For Republicans, the start of the 112th Congress will mark the opening of a new chapter for our country and our party. We’re keenly aware that the American people are relying on us to change business as usual in Washington – and we’re well-positioned to do just that”, aldus Ayotte. Dat klinkt bekend, waar en vooral wanneer hebben we dat eerder gehoord? Juist…

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Democraten/Democratische partij/DNC, Huis van Afgevaardigden, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.