Abortus prioriteit

Voorzitter van het Huis John Boehner maakte afgelopen week bekend dat het Huis van Afgevaardigden nadenkt over een wet die verbiedt dat een abortus wordt vergoed. Boehner noemde zo’n wet “one of our highest legislative priorities.” “A ban on taxpayer funding of abortions is the will of the people and it ought to be the will of the land”, aldus Boehner in een persconferentie op Capitol Hill.

Boehner werd gevraagd waarom de Republikeinen van een sociaal onderwerp als abortus zo’n grote prioriteit maken, terwijl de Republikeinen zeiden dat ze de focus op economische onderwerpen zou leggen. Maar Boehner zegt dat hij de belofte nakomt die de GOP vorig jaar deed. “Our members feel strongly about the sanctity of human life. We listened to the American people, we made a commitment to the American people in our Pledge to America and we’re continuing to fulfill our commitment”, aldus Boehner.

De Republikeinen in het Huis ontvouwde hun agenda en beleid in de vorm van de “Pledge to America”, waarbij de nadruk lag op het creëren van banen en fiscale verantwoordelijk (= minder geld uitgeven). Maar om sociale conservatieve kiezers tegemoet te komen werd er een sectie opgenomen waar iets over abortus stond. “Americans are overwhelmingly opposed to using tax dollars to pay for abortion, and the executive order issued by President Obama in conjunction with congressional passage of the health care law is inadequate to ensure taxpayer funds are not used in this manner.” Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Huis van Afgevaardigden, John Boehner, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.