Shut up

In haar eerste interview sinds het schietincident in Arizona reageerde Sarah Palin afgelopen week fel op de kritiek van commentatoren en critici dat haar politieke retoriek en de controversiële kaart met schietschijven hebben bijgedragen aan de motieven van de schutter die een aanslag Gabrielle Giffords pleegde 6 anderen doodde.

“The graphic that was used was crosshairs. That’s not original. Democrats have been using them for years”, aldus Palin in een interview met Sean Hannity van Fox News, waar Palin een betaalde commentator is en ze dus geen kritische vragen kreeg van Hannity. “For many years maps in political races have been used to target certain districts that people would feel that they can get into those districts and find someone to whom they believe would represent the constituents’ will better than the incumbent”, aldus de voormalige gouverneur.

De gewraakte kaart, die werd ontworpen door Palin’s politieke actie comité (PAC), bevat de viziers van een geweer (zie de cartoon hier onder als parodie op de kaart) op de districten van 20 Democratische kandidaten, inclusief het district van Gabrielle Giffords.

Vorige week zei een medewerker van Palin, Rebecca Monsour, ter verdediging dat kaart met de schietschijven “a surveyor symbol” was. Maar Palin’s PAC heeft de kaart naar de schietpartij in Arizona wel van de website verwijderd. “The contract graphic artist did take it down and I don’t think that was inappropriate”, aldus Palin. “If it was going to cause much heartburn and even more controversy I didn’t have a problem with it taken down.”

“It isn’t about me personally, but it is about the message. I know that a lot on the left hate my message, and they will do all that they can to stop me because they don’t like the message. They’ll do what they can to destroy the message and the messenger”, aldus Palin.

Ondertussen gevraagd of de recente controversies haar politieke ambities in de weg staan zei Palin dat ze haar mond niet zal houden en zal zeggen wat ze vindt. “I not ready to make an announcement about what my political future is going to be. But I will tell you…I am not going to sit down. I am not going to shut up”, aldus Palin. Jammer, zo gehoopt dat ze nu eindelijk gewoon in Alaska bleef en gaat vissen of iets dergelijks.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Arizona, Gabrielle Giffords, Nieuws/Amerika/VS, Sarah Palin, Vuurwapens, Wapenwetgeving en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.