90 procent

De Republikeinen op Capitol Hill gaan verder met proces om geleidelijk de nieuw gekozen Tea Party congresleden in te bedden in hun systeem. Een nieuwe peiling van Gallup laat zien dat 90 procent van de Republikeinen vindt dat het belangrijk dat de ideeën van de Tea Party beweging en afgevaardigden en senatoren een belangrijke rol moeten spelen om de GOP vooruit te helpen.

Volgens de peiling van Gallup zegt 53 procent van de Republikeinen dat het erg belangrijk is dat er naar de Tea Party wordt geluisterd en 35 procent zegt dat de GOP zeker sommige principes van de Tea Party moet omarmen. Zeven procent zegt dat het niet echt belangrijk is dat de Tea Party respect moet krijgen in Washington en 2 procent zegt dat het geheel niet belangrijk is wat de Tea Party beweging vindt of doet. De peiling geeft ook aan dat bijna 70 procent van de Republikeinen vindt dat Tea Party een belangrijke rol moet spelen binnen de GOP.

De peiling komt een week nadat zowel de GOP als de Tea Party beweging een reactie gaven op de State of the Union van president Obama en voor een klein conflict zorgde tussen de Republikeinse partij en de Tea Party leden. Afgevaardigde Paul Ryan sprak namens de GOP en afgevaardigde Michele Bachmann sprak namens de Tea Party beweging. De twee verschillende toespraken zien sommigen als een signaal dat de Tea Party beweging de GOP moet omhelzen en zien als hun thuis.

Over de populariteit van de beweging zijn de Republikeinen verdeeld. Zevenenveertig procent is positief over de Tea Party beweging, terwijl 42 procent een negatief beeld heeft over de beweging. Maar 30 procent van de Amerikanen ziet zichzelf als een supporter van de Tea Party beweging.

Voor de peiling werden 1032 volwassenen ondervraagd en de peiling heeft een foutmarge van ongeveer 4 procent. Verdeeld onder de partijen is de foutmarge ongeveer 5 procent.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Huis van Afgevaardigden, Michele Bachmann, Nieuws/Amerika/VS, Paul Ryan, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Tea Party en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.