Thee sukkel

In een nieuwe poging om de ideologische supporters van de Tea Party beweging een nieuw doel te geven heeft de voorzitter van één van de verschillende Tea Party groepen gezegd dat de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John Boehner, “looks like a fool” nu de Republikeinen in het Huis bezig zijn met bezuinigingen in hun begrotingsvoorstel. En de leider wil dat de Tea Party beweging een doel zet voor 2012, namelijk Boehner verslaan in een Republikeinse voorverkiezing.

Om zijn doel kracht bij te zetten refereerde de oprichter van de Tea Party Nation, Judson Phillips, aan een recent populair Hollywood drama. “Charlie Sheen is now making more sense than John Boehner”, aldus Phillips in een post op de website van de groep (www.teapartynation.com). (Charlie Sheen is een acteur die recent in het nieuws kwam omdat hij verslaafd is aan alcohol en drugs, red.)

CNN nam contact op het campagneteam van Boehner, maar een woordvoerder van Boehner gaf geen commentaar. Het onderwerp is een uitgaven- en begrotingsvoorstel dat door het Huis werd aangenomen en dat er voor zorgt dat de overheid draaiende blijft voor de rest van het fiscale jaar 2011. Het voorstel houdt in dat er 61 miljard dollar wordt bezuinigd op cruciale punten, zoals de sociale zekerheid en de publieke omroep.

Refererend aan een eerdere belofte van de Republikeinen zei Phillips dat 61 miljard dollar niet genoeg is. “Early on, the GOP promised to cut $100 billion from the budget”, zo schreef Phillips op de website. “The Republicans in the House quickly went squishy on that and had to be cajoled into cutting only $61 billion. Now, John Boehner is saying when the Senate comes back and they start negotiating…the $61 billion figure is not safe.”

Boehner zei dat het Huis “has a position” over de onderhandelingen over de wet. “How do you start a conversation where one (chamber) has spoken and the other one hasn’t?”, zo vroeg Boehner zich af. De opmerkingen van de voorzitter refereren aan het feit dat de onderhandelingen moeilijk zijn omdat de Democraten de meerderheid in de Senaat hebben en andere voorstellen hebben over waar op te bezuinigen.

Nu de Democraten hun eigen ideeën uitwerken voor een begroting zei senator van New York, Chuck Schumer, tegen journalisten dat de 61 miljard dollar bezuinigingen een “non-starter” is. President Obama heeft al gedreigd een veto uit te spreken als het voorstel van de GOP naar hem wordt gestuurd. Afgelopen week tekende Obama een wet die de overheid nog twee weken langer in bedrijf houdt, zo dat men langer tijd heeft om een meer constructief plan uit te werken (zie bericht Twee weken).

“I can’t say I’m extremely happy with [Republican] leadership”, aldus Amy Kremer, voorzitter van de Tea Party Express tegenover CNN. “But I do think that they have taken steps in the right direction. I don’t think we can be purists about this. We’re in a very, very difficult situation. And we did not get here overnight. Can they cut more? Absolutely”, aldus Kremer. De woorden van Kremer zijn niet uniek. Tijdens een Tea Party Patriots bijeenkomst in Phoenix, Arizona, werd de Republikeinse afgevaardigde Joe Barton uitgejoeld toen hij de bezuinigingen van 61 miljard noemde en de aanwezige activisten “More, more!” riepen.

Phillips is vastbesloten om Boehner te verslaan. “We’re getting more of the same political games as we have gotten in the past”, aldus Phillips tegenover CNN. “Boehner can redeem himself if they will get serious about cutting spending.” Op de vraag of er een ultimatum is antwoordde Phillips: “Yes.” “If Boehner doesn’t get up there, get on the ball, and start getting us some serious budget cuts –- I’m going to do whatever I can to have someone run a primary against Boehner.”

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Begroting, Democraten/Democratische partij/DNC, Huis van Afgevaardigden, John Boehner, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Senaat, Tea Party en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.