Liberale en conservatieve staten

Amerikanen zien zichzelf veel meer als een conservatief iemand dan als een liberaal of gematigde Amerikaan op politiek gebied, aldus een peiling van Gallup.

De staat met de meest conservatieve Amerikanen in de VS in 2010 was Mississippi. Van de mensen die werden ondervraagd gaf 50,1 procent aan dat ze conservatieve politieke opvattingen hebben. Gallup berichtte dat 50,1 procent de grootste meerderheid in 3 jaar is sinds Gallup de peiling uitvoert. Andere staten waar onder Idaho en Alabama hebben iets meer dan 48 procent van de ondervraagden met conservatieve politieke opvattingen.

De staat met de meest liberale politieke opvattingen is niet echt een staat. In het District of Columbia heeft 41,1 procent liberaal politieke opvattingen. Vermont is tweede met 30,5 procent.

Het is niet verrassend dat de peiling van Gallup laat zien dat de meest conservatieve staten in de VS in het zuiden (Alabama, Texas) en het westen (Idaho, Wyoming) liggen en de liberale staten aan de oostkust (New Jersey, Delaware) en de westkust (Californië, Oregon).

“The top 10 rankings make clear that conservative identification is much more common than liberal identification”, aldus Gallup. Elk van de top 10 van conservatieve staten heeft meer dan 45 procent conservatieven en alleen het District of Columbia heeft meer dan 31 procent liberale kiezers. In elke andere staat zijn er meer conservatieven dan liberalen. De peiling van Gallup werd gehouden onder 182,538 volwassen en de foutmarge verschild per staat, maar ligt tussen de 6 en 3 procent.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Peilingen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.