Belasting dag: Kansen voor GOP kandidaten en Tea Party

De traditionele deadline voor Amerikanen om hun belasting aangifte op te geven en de belasting teruggave is 15 april. En voor het derde jaar op rij komen Tea Party activisten bij elkaar om te protesteren tegen, wat zij zien, als oneerlijke federale belastingen. Maar er zijn verschillen.

Met het gevecht voor de Republikeinse presidentiële nominatie in volle gang, maakten veel potentiële kandidaten hun opwachting bij verschillende Tea Party bijeenkomsten. En dit jaar heeft de Amerikaanse belastingdienst, de Internal Revenue Service (IRS) besloten dat de deadline voor de belastingaangifte en teruggave en aan ander uitstelling aanvragen gesteld op 18 april, omdat 15 april Emancipation Day in het District of Columbia is en dat gaf de Tea Party beweging vier extra dagen om te protesteren en bijeenkomsten te houden.

De belangrijkste bijeenkomst was de Americans for Prosperity jaarlijkse Taxpayer Tea Party bijeenkomst in het Huis van Afgevaardigden van New Hampshire in Concord. In de Granite State wordt de eerste voorverkiezing gehouden. Dat was ongetwijfeld de reden waarom voormalig gouverneur van Minnesota, Tim Pawlenty, en voormalig senator van Pennsylvania, Rick Santorum, en voormalig directeur van Godfather Pizza en radiopresentator, Herman Cain allemaal spraken op de bijeenkomst.

Tim Pawlenty ging na zijn toespraak in New Hampshire naar de staat Massachusetts om te spreken op een ander ‘belasting evenement’, georganiseerd door de Greater Boston Tea Party. Herman Cain ging vervolgens naar Orlando, Florida, voor een andere Tea Party bijeenkomst.

In de Sunshine State (Florida) is ook voormalig gouverneur van Massachusetts, Mitt Romney en hij sprak voor de H&R Block branch in Orlando. In een ingezonden artikel in de krant Orlando Sentinel prees Romney de 2 jaar oude beweging en schreef dat “thanks to the Tea Party, there’s real hope that we can rein in our profligate federal government.”

De Republikeinse afgevaardigde Michele Bachmann sprak op een Tea Party bijeenkomst in South Carolina, de staat die de eerste zuidelijke voorverkiezing houdt. Bachmann sprak op een Tax Day rally in Columbia, de hoofdstad van South Carolina.

Bachmann is een lieveling van vele Tea Party activisten, maar ze moest de spotlight delen met de voormalige gouverneur Alaska, Sarah Palin. Palin sprak op een Tea Party rally in Madison, Wisconsin (zie bericht Palin: “Vecht als een vrouw”). Palin heeft nog niet aangegeven of ze mee doet aan de race om de GOP nominatie in 2012. Donald Trump sprak op een Tea Party rally in Boca Raton, Florida. De zakenman beslist in juni of hij mee doet aan de race om de Republikeinse nominatie in 2012.

Het is geen verrassing dat zo veel potentiele Republikeinse presidentskandidaten hun opwachting maakten bij deze Tea Party bijeenkomsten. De Tea Party beweging had een grote invloed tijdens de tussentijdse verkiezingen vorig jaar en de Tea Party beweging zal een grote rol spelen tijdens de Republikeinse presidentsnominatie in 2012 en de caucuses en (voor)verkiezingen in 2012.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Iowa, Massachusetts, Michelle Obama/First Lady, Mitt Romney, New Hampshire, Nieuws/Amerika/VS, President Trump/Donald Trump, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Santorum, Sarah Palin, Tea Party, Tim Pawlenty, Wisconsin en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.