Cain doet mee

De potentiële Republikeinse presidentiële kandidaat Herman Cain zei afgelopen week dat hij over twee weken officieel bekend zal maken dat hij mee gaat doen om de race om de GOP nominatie in 2012.

Ondanks het feit dat veel politieke analisten zeggen dat Cain eigenlijk geen kans maakt zei de directeur communicatie van Cain’s campagneteam tegenover CNN: “We are running an operation because we are first-tier. We’re serious.”

In een interview op de radio met de conservatieve blogger en CNN commentator, Erick Erickson, was Cain duidelijk over zijn intenties. “We will be holding a major announcement event from me”, aldus Cain. “Do you think I’m going to be making a big deal out of this to announce that I’m not going to run?”

De campagne van Cain gaf afgelopen week een verklaring uit waar in stond dat Cain een bijeenkomst houdt in zijn stad, Atlanta, Georgia, “to announce his decision regarding a potential presidential campaign.” De directeur communicatie van Cain’s team, Ellen Carmichael, zei dat de bekendmaking “will be a very large-scale, public event.” “It’s not going to be a speech”, aldus Carmichael. “It’s going to be an experience.”

Cain, de voormalige directeur van Godfather’s Pizza, was de eerste Republikein die in januari officieel bekend maakte dat hij een presidentieel exploratory committee ging oprichten. Vervolgens won Cain een zogenoemde straw poll georganiseerd door de Tea Party tijdens een bijeenkomst in Phoenix in februari en hij heeft al veel aanhang in de eerste voorverkiezingstaten Iowa, New Hampshire en South Carolina.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Herman Cain, Iowa, New Hampshire, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, South Carolina, Tea Party en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.