Romney aan kop

In het programma “State of the Union” van CNN kwamen afgelopen week twee interessante peilingen aan bod.

In de eerste peiling werd aan Republikeinse kiezers gevraagd wat ze belangrijker vonden. Moest de uiteindelijke Republikeinse presidentiële kandidaat een goede kans hebben om president Obama te verslaan of moet hij de zelfde standpunten hebben over onderwerpen als de Republikeinse kiezers?

Van de ondervraagden vindt 75 procent het belangrijker dat Obama verslagen wordt door de GOP kandidaat en slechts 24 procent vindt dat de kandidaat het zelfde moet denken over abortus, belastingen, onderwijs en de staatsschuld. De percentages zullen gedurende de zomer veranderen. Omdat dan pas de standpunten van de kandidaten duidelijk(er) worden en de kiezers dan pas voorzichtig een keuze gaan maken.

In de andere peiling werd aan de Republikeinse ondervraagden gevraagd welke GOP kandidaat de meeste kans heeft om gekozen te worden. De voormalige gouverneur van Massachusetts, Mitt Romney, eindigde boven aan met 65 procent. Op de tweede plaats eindigde Rudy Giuliani met 56 procent en hij is niet eens kandidaat. Op derde plaats eindigde Sarah Palin (44 procent), waar van het onduidelijk is of ze gaat mee doen aan de race om de GOP nominatie. De andere kandidaten, zoals Tim Pawlenty en Ron Paul, eindigde dus lager en moeten dus hard aan het werk. De eerste plaats van Romney heeft waarschijnlijk ook met de naamsbekendheid te maken.

De peilingen geven de situatie aan, zoals die nu is. Maar het is slechts een moment opname. De campagne is nog lang en de situatie kan zo maar veranderen.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Sarah Palin, Staatsschuld en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.