Kort Nieuws

Van CNN naar Fox

De journalist Ed Henry van CNN maakt de overstap van CNN naar Fox News, waar hij als correspondent voor het Witte Huis aan de slag gaat, zo meldt Villamedia. Henry was voor CNN al Witte Huis correspondent sinds 2008. De overstap heeft in de Amerikaanse (liberale) media voor wat ophef gezorgd, aldus Villamedia. Toen de iconische Witte Huis journaliste Helen Thomas na een mediahype gedwongen moest opstappen, was het Ed Henry die, als bestuurslid van de Vereniging van Witte Huis Correspondenten, voor stelde de zitplaats aan Fox News te geven. Helen Thomas (90) legde al sinds 1960 Amerikaanse presidenten het vuur aan de schenen. Haar oude plek ging uiteindelijk naar persbureau Associated Press (AP), waarna de positie van AP aan Fox News werd toegewezen.

Reid kiest voor Huntsman

De fractievoorzitter van de Democraten in de Senaat, Harry Reid, mengde zich afgelopen week in de presidentsverkiezingen van 2012 en zei dat zijn keuze voor de Republikeinse kandidaat op Jon Huntsman zou vallen. “If I had a choice, I would favor Huntsman over Romney”, aldus Reid tegenover journalisten op Capitol Hill. “But I don’t have a choice in that race.” Toen Reid werd gevraagd of de VS klaar is voor een Mormoon als president zei Reid dat de Verenigde Staten niet klaar zijn voor Mitt Romney. Zowel Romney als Huntsman zijn Mormoon en lid van de The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. Lees meer hier.

Boek dochter Palin

De celebrity familie Palin staat weer in de spotlight. De 20-jarige dochter van Sarah Palin, Bristol, heeft nu al haar memoires geschreven. In haar boek, getiteld: “Not Afraid Of Life: My Journey So Far”, schrijft de oudste dochter van voormalige gouverneur van Alaska over haar zwangerschap en de politiek. In haar boek beschrijft Bristol in detail haar ongeplande zwangerschap, haar periode met de familie McCain tijdens de presidentsverkiezingen van 2008 en haar knipperlicht relatie met Levi Johnston, de vader van haar kind. Levi Johnston, die ook een boek aan het schrijven is, komt dit najaar uit. Sarah Palin was enthousiast over het boek van haar dochter en noemde het onder andere inspirerend. Lees meer hier.

Republikeinen stappen uit onderhandelingen

Met nog enkele weken voor dat de Amerikaanse overheid het begrotingsplafond bereikt lijkt het er op dat er geen oplossing komt over de begroting en de noodzakelijke bezuinigingen, nu twee prominente Republikeinen uit de onderhandelingen zijn gestapt. De fractievoorzitter van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden, Eric Cantor, stapte uit de onderhandelingen en zei dat de onderhandelingen in een impasse met de Democraten zijn beland over belastingen en dat het tijd was voor president Obama om zich er mee te bemoeien en te zorgen voor een akkoord dat er voor zorgt dat het plafond deze zomer wordt verhoogd. De Republikeinse senator van Arizona, Jon Kyl, zei dat het moeilijk wordt om de onderhandelingen voort te zetten als er nog maar één Republikein mee doet. Vice-president Joe Biden besloot niet verder te onderhandelen na dat hij hoorde dat Cantor was opgestapt. Lees meer hier.

Gary Johnson

Huh? Gary who?! Who the **** is Gary Johnson? Johnson is de voormalige gouverneur van New Mexico en wil een poging wagen om de Republikeinse nominatie te winnen. Afgelopen week zei Johnson dat het belangrijk is dat hij een goede score haalt in New Hampshire, de staat waar de eerste primary plaats vind en dat belangrijk is op weg naar de nominatie en het Witte Huis. Johnson, die erg laag in de peilingen staat, zei dat hij bewust niet in Iowa mee doet, omdat zijn standpunten over sociale onderwerpen het niet zo goed doen in de Hawkeye State. Johnson zei dat zijn politieke ideeën het beter doen in New Hampshire en na zijn bezoek “the light really goes bright.” “What you do with the bright light, that’s success or failure”, aldus Johnson tegenover CNN. Maar de voormalige zakenman die niet rijk is, heeft moeite om geld op te halen voor zijn campagne. De kans dat we nog veel van Johnson gaan horen lijkt onwaarschijnlijk en Johnson heeft tegenover mensen als Mitt Romney en Tim Pawlenty die veel meer geld hebben geen schijn van kans. Lees meer hier.

Aantal troepen

Het Witte Huis plaatste de onderstaande grafiek op Facebook over het aantal Amerikaanse soldaten in Irak en Afghanistan en hoe de terugtrekking van de troepen zal verlopen. De grafiek geeft ook aan dat president Obama zijn beloften ten aanzien van Irak en Afghanistan is nagekomen.

Obama en Biden gaan praten over staatsschuld

President Barack Obama en vice-president Joe Biden gaan komende week praten met de Democratische fractievoorzitter in de Senaat, Harry Reid en de Republikeinse fractievoorzitter Mitch McConnell over “the status of the negotiations to find common ground on a balanced approach to deficit reduction”, aldus een verklaring van het Witte Huis.

Huis stemt tegen missie Libië

Het Huis van Afgevaardigden stemde afgelopen week tegen een resolutie om de Amerikaanse rol in de missie in Libië te steunen. De resolutie zal waarschijnlijk niet door de Senaat worden gesteund. Maar de resolutie wordt toch gezien als een politieke deuk ten aanzien van president Obama’s buitenlandse beleid.

New York legaliseert homohuwelijk

New York wordt de zesde staat in de VS die het homohuwelijk legaliseert. De wet werd met 33 stemmen voor en 29 stemmen tegen aangenomen door de New Yorkse senaat. Het was de vraag of de wet zou worden aangenomen. Volgens de fractievoorzitter in de senaat, Dean Skelos, heeft wet een amendement waarin religieuze groepen worden beschermd voor eventuele rechtszaken waar Republikeinen bang voor waren. De gouverneur van New York, Andrew Cuomo, zal de wet tekenen en dan kunnen homo’s en lesbiennes trouwen. De staten Massachusetts, Connecticut, Iowa, Maine en Vermont legaliseerde het homohuwelijk al eerder. In New Hampshire sneuvelde een wet die het homohuwelijk zou legaliseren.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Afghanistan, Belastingen, Bristol Palin, Democraten/Democratische partij/DNC, Harry Reid, Huis van Afgevaardigden, Iowa, Joe Biden/Vice-president, Jon Huntsman, Libië, Mitch McConnell, Mitt Romney, New Hampshire, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Sarah Palin, Senaat, Staatsschuld, Tim Pawlenty en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.