Wie is Michele Bachmann?

De Republikeinse afgevaardigde Michele Bachmann (55) van Minnesota gaat mee doen aan de race om de Republikeinse presidentiële nominatie te winnen. In tegenstelling tot andere kandidaten is Bachmann relatief onbekend. Wie is ze en wat zijn haar standpunten? Kortom, wat weten we eigenlijk van haar?

Michele Bachmann is lid van het Huis van Afgevaardigden namens het 6de kiesdistrict van de staat Minnesota. Minnesota behoort tot het middenwesten van de Verenigde Staten. Ze werd voor het eerst tot het Huis gekozen in 2006. Ze was eerder lid van de senaat in Minnesota en ze was de eerste Republikeinse vrouw van Minnesota in het Congres. Bachmann is lid van de vaste Intelligence commissie, favoriet van de Tea Party beweging en oprichtster en voorzitster van de Tea Party Caucus in het Huis van Afgevaardigden.

Michele Marie Bachmann (meisjesnaam Amble) werd geboren op 6 april 1956 inWaterloo, Iowa, in een familie die van oorsprong bestond uit Lutheranen uit Noorwegen. Ze verhuisde van Iowa naar Minnesota toen ze nog jong was. Na dat haar ouders scheidde, verhuisde Bachmann’s vader, David John Amble, naar Californië en werd Bachmann opgevoed door haar moeder, die werkte bij de First National Bank in Anoka, Minnesota. Bachmann groeide op in Anoka en behaalde haar middelbare school diploma aan de Anoka High School in 1974. Na de middelbare school werkte ze kort in een kibbutz (= een woongemeenschap) in Israel.

Bachmann studeerde aan de Winona State University en behaalde ook een diploma aan de Oral Roberts University en behaalde vervolgens een diploma in belastingrecht aan de William & Mary Law School. Van 1988 tot 1993 werkte Bachmann als advocaat voor de Internal Revenue Service (IRS), de Amerikaanse belastingdienst, maar stopte in 1993 om zich te wijden aan het moederschap.

Bachmann trouwde met Marcus Bachmann in 1978. Ze kregen vijf kinderen (Lucas, Harrison, Elisa, Caroline en Sophia) en het gezin fungeerde ook als pleeggezin, ze voedde 23 pleegkinderen op. Bachmann en haar man hebben een christelijk relatietherapie bureau in Stillwater, Minnesota. Bachmann is ook mede-eigenaar van een boerderij in Waumandee, Wisconsin. Na de dood van Bachmann’s schoonvader in 2009, wordt de boerderij en de bijbehorende gebouwen verhuurd aan een nabijgelegen boer die schapen houdt op de boerderij.

Bachmann groeide op in een Democratische familie, maar werd Republikein tijdens haar laatste jaar aan de Winona State University. Ze vertelde aan de krant de Minneapolis Star Tribune dat ze het boek “Burr” van de auteur Gore Vidal uit 1973 las. “He was kind of mocking the Founding Fathers and I just thought, I just remember reading the book, putting it in my lap, looking out the window and thinking, ‘You know what? I don’t think I am a Democrat. I must be a Republican.”

Toen Bachmann nog een Democraat was, werden zei en haar man geïnspireerd om lid te worden van een pro-life beweging door een christelijke documentaire van Francis Schaeffer in 1976, getiteld: “How Should We Then Live?”

Bachmann steunde Jimmy Carter in 1976 en zij en haar man werkten voor zijn campagne. Maar tijdens het presidentschap van Carter was Bachmann teleurgesteld in zijn liberale beleid, de steun voor legaliseren van abortus en economische beslissingen die, volgens haar, leidde tot hoge benzineprijzen. In 1980 stemde ze op Ronald Reagan en werkte ze voor zijn campagne.

Het politieke activisme van Bachmann kreeg media-aandacht tijdens een pro-life demonstratie in 1991. Zij en ongeveer 30 andere pro-life activisten woonde een Ramsey County Board vergadering bij waar werd vergaderd over een 3 miljoen dollar kostend mortuarium voor St. Paul-Ramsey Medical Center. Het ziekenhuis voerde abortussen uit en Jane Hodgson, een abortus pionier, werkte in het ziekenhuis. Bachmann woonde de vergadering bij een protesteerde tegen het feit dat er belastinggeld naar het ziekenhuis zou gaan en tegen de Minneapolis Star Tribune zei ze dat “in effect, since 1973, I have been a landlord of an abortion clinic, and I don’t like that distinction.”

In 1993, begonnen Bachmann en andere ouders een K-12 school in Stillwater en nam ze het op tegen de onderwijs eisen en verplichtingen die door de staat werden opgelegd. Bachmann uitte kritiek en was een tegenstander van het School-to-Work beleid van de staat Minnesota. In 1999 schreef ze in een column: “School-to-Work alters the basic mission and purpose of K-12 academic education away from traditional broad-based academic studies geared toward maximizing intellectual achievement of the individual. Instead, School-to-Work utilizes the school day to promote children’s acquisition of workplace skills, viewing children as trainees for increased economic productivity.”

Bachmann is een conservatieve Republikein. De overheid moet zich zo min mogelijk bemoeien met het leven van de individuele burger. De overheid moet geen regels en verplichtingen opleggen die te veel invloed hebben op de maatschappij en haar burgers. Bachmann is dan ook tegen de gezondheidswet die president Obama gaat invoeren, door de Republikeinen “Obamacare” genoemd. Ze is tegen abortus, euthanasie, het homohuwelijk, verhoging van de belastingen en het minimum loon. Bachmann is voor wapenbezit, home-schooling en voor het boren naar olie in natuurgebieden in de Verenigde Staten. Bachmann gelooft niet dat de aarde opwarmt en was tegen het overeind houden van de banken en het redden van de auto-industrie, de zogenoemde bail out.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Belastingen, Democraten/Democratische partij/DNC, Energie, Huis van Afgevaardigden, Iowa, Michele Bachmann, Minnesota, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Tea Party en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.