Congres stemt voor akkoord schuldenplafond en bezuinigingen

Het Huis van Afgevaardigden stemde voor het akkoord om het schuldenplafond te verhogen. President Obama en de Democratische en Republikeinse leiders in het Congres kwamen na weken onderhandelen tot een compromis om het schuldenplafond te verhogen en forse bezuinigingen door te voeren.

Na dat de wet door het Huis was aangenomen stemde vervolgens ook de Senaat voor de wet. Vierenzeventig senatoren stemde voor het akkoord en 26 senatoren stemde tegen. Er waren 60 stemmen nodig om de wet aan te nemen. Obama kan nu de wet ondertekenen.

Tijdens de stemming in het Huis was ook Gabrielle Giffords aanwezig. De afgevaardigde van Arizona werd in januari tijdens een bijeenkomst in haar hoofd geschoten en overleefde dit en herstelde de afgelopen maanden wonderbaarlijk snel. Giffords was speciaal naar Washington gekomen om over de wet voor de verhoging van het schuldenplafond te stemmen. Ze kreeg, toen ze het Huis betrad, een staande ovatie van alle afgevaardigden.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Democraten/Democratische partij/DNC, Gabrielle Giffords, Harry Reid, Huis van Afgevaardigden, John Boehner, Mitch McConnell, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Senaat, Staatsschuld en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.