De Russen komen!

Michele Bachmann en historische feiten: Het is geen gelukkige combinatie. Nadat ze eerder Elvis Presley een fijne verjaardag wenste op zijn sterfdag is Bachmann nu bang voor de opkomst van de Sovjet-Unie, zo meldt de Volkskrant.

Tijdens een radio interview zei de Republikeinse presidentiële kandidaat dat veel Amerikanen de opkomst van de Sovjet-Unie vrezen. “Er is angst dat de Verenigde Staten in een onstuitbaar verval zijn geraakt. Mensen zien de opkomst van China, India en de Sovjet-Unie doorzetten”, aldus Bachmann.

Maar de Sovjet-Unie bestaat al sinds 1991 niet meer en met veel van de voormalige Sovjetrepublieken, waaronder Rusland, onderhouden de VS normale diplomatieke relaties, aldus de Volkskrant.

Het is dus niet de eerste historische blunder van Bachmann, aldus de Volkskrant. Eerder feliciteerde de Tea Party lieveling Elvis Presley publiekelijk met zijn verjaardag op zijn sterfdag. Op een andere verkiezingsbijeenkomst in New Hampshire noemde zij die staat ten onrechte de bakermat van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. In werkelijkheid werd ‘The battle of Lexington and Concord’ (1775) in Massachusetts uitgevochten.

Ook vergeleek de afgevaardigde van Minnesota zichzelf per ongeluk met een beruchte seriemoordenaar. “Ik heb dezelfde levenshouding als John Wayne. Ook ik wil Amerika omarmen. Mezelf opofferen voor het land”, zei ze tijdens de start van haar campagne, waarmee ze doelde op de westernacteur die net als Bachmann afkomstig is uit Waterloo. Iowa.

Maar het ging hier niet om de acteur, maar om John Wayne ‘Killer Clown’ Gacy, die in 1994 werd geëxecuteerd wegens het plegen van 33 moorden. De acteur John Wayne werd 250 kilometer verderop geboren.

Het is zaak dat Bachmann nu haar historische feiten op een rijtje heeft anders is ze als kandidaat niet meer serieus te nemen. Een korte opfriscursus over de Amerikaanse geschiedenis lijkt geen overbodige luxe. Als Bachmann deze fouten blijft maken is er de kans dat ze dezelfde kant op gaat als Sarah Palin die tijdens de verkiezingscampagne van 2008 zei dat haar buitenlandse ervaring gebaseerd was op het feit dat ze vanaf de kust van Alaska Rusland kon zien liggen en niet wist wat de Bush doctrine in hield.

Advertenties

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Iowa, Massachusetts, Michele Bachmann, New Hampshire, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rusland, Sarah Palin, Tea Party en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.