Kort Nieuws

Buffet snapt het

De multimiljonair en investeerder Warren Buffett zei afgelopen week dat hij niet “to be coddled” wil worden door het Congres. Buffet zei dat de rijkste Amerikanen meer belasting moeten betalen en dat hogere belastingen niet schadelijk zijn voor de economie of ten koste gaan van banengroei. Buffett, de directeur van Berkshire Hathaway, schreef in een ingezonden artikel in The New York Times dat de Amerikanen die 1 miljoen dollar per jaar verdienen meer belasting moeten betalen. Warren Buffet durft te zeggen waar het om gaat. Als Amerikanen niet meer belasting gaan betalen kan Amerika nooit zijn schulden afbetalen. Bezuinigingen alleen zijn niet genoeg. Om de rijkste Amerikanen meer belasting te laten betalen is een stap in de goede richting. Buffet heeft gelijk als hij zegt dat hogere belastingen niet ten koste gaan van banen. Hogere belastingen leidt tot meer inkomsten voor de overheid die daarmee de staatsschuld kan terug dringen wat weer leidt tot een gezondere economie. Dus hogere belastingen kunnen de economie helpen.

Voor Romney telt alleen de economie

Mitt Romney zei afgelopen week dat zijn ervaring in het bedrijfsleven hem zal helpen om meer kans te maken op de Republikeinse presidentiële nominatie dan de andere kandidaten, inclusief de man die nu zijn grootste rivaal is, gouverneur van Texas, Rick Perry. Tijdens vragen van journalisten opende Romney niet meteen al de aanval op Perry, die deze week met veel bombarie bekent maakte aan de race om de GOP nominatie mee te doen, en op de andere kandidaten. “I think understanding how the economy works by having worked in the real economy is finally essential in the White House and I hope people recognize that”, aldus Romney. “I respect the other people in this race but I think the only other person that has that kind of extensive private sector experience besides me in the Republican race is Herman Cain, and I respect Herman Cain but I also think it’s helpful to have that government experience that I’ve had”, aldus de voormalige gouverneur. Lees meer hier.

Aanhang Pawlenty

Toen Tim Pawlenty bekend maakte dat hij stopte met zijn campagne voor de GOP nominatie, belden zijn aanhangers in New Hampshire elkaar op, maar de campagneteams van de andere kandidaten deden dat ook. Pawlenty had een grote en sterke staf in de eerste primary staat en die medewerkers zitten nu zonder werk. Voor de voormalige medewerkers van Pawlenty is een andere kandidaat een alternatief. En de rivalen van Pawlenty grijpen hun kans. “A lot of them have reached out to me”, aldus Cliff Hurst, een medewerker van Pawlenty. “I haven’t really made a decision yet.” Eén medewerker die al nieuw werk heeft gevonden is de voormalige staten coördinator van Pawlenty, Sarah Stewart. Ze accepteerde een baan als consultant in de campagne van Jon Huntsman. Lees meer hier.

Waar is Obama?

Vanaf nu kunnen mensen ook na gaan waar president Obama is. Wanneer hij een restaurant of ander gebouw in gaat is dat precies bekend. President Obama maakt namelijk nu ook gebruik van Foursquare. De president maakt gebruik van de applicatie die aangeeft waar iemand is en Obama zal Foursquare gebruiken om aan te geven welke plekken hij bezoekt en wat hij daar doet, aldus het Witte Huis.

Economisch compromis

President Obama sloot zijn driedaagse tournee door het middenwesten van de VS af met een aantal bijeenkomsten in zijn thuisstaat Illinois. Obama had eerst een bijeenkomst in Wyffels Hybrids Production Facility in Atkinson. En daarna had hij een bijeenkomst op de Country Corner Farm Market in Alpha.

Afzetten

De Republikeinse presidentiële kandidaat, Herman Cain, zei afgelopen week dat het “would be great” als president Obama zou worden afgezet, maar Cain zag in dat dit niet zal gebeuren omdat de Democraten de meerderheid in de Senaat hebben en dus nooit een impeachment procedure zullen starten. Op een conferentie met bloggers zei de voormalige directeur van Godfather’s Pizza dat de wet over de gezondheidszorg en het standpunt van de regering Obama over de Defense of Marriage Act (DOMA) overtredingen zijn waarop een impeachment procedure zou kunnen worden gestart. Het nieuws werd voor het eerst gemeld door Politico en later bevestigd tegenover CNN door de campagne van Cain. “There are a number of things where a case could be made in order to impeach him, but because Republicans do not control the United States Senate, they would never allow it to get off the ground”, aldus Cain. “The president is supposed to uphold the laws of this nation…and to tell the Department of Justice not to uphold the Defense of Marriage Act is a breach of his oath”, aldus Cain.

Syrië

President Obama riep afgelopen week de Syrische leider Bashar al-Assad om op te stappen. Maar het is de vraag of al-Assad zich daar iets van zal aantrekken. Medewerkers van de regering Obama hadden eerder al gezegd al-Assad “has lost legitimacy” en dat Syrië “would be better off” zonder hem. Tot afgelopen week had het Witte Huis niet expliciet voor zijn aftreden gepleit.

Benzine

Michele Bachmann zei afgelopen week dat als zij president is de benzine niet duurder wordt dan 2 dollar. “Under President Bachmann you will see gasoline come down below $2 a gallon again”, aldus  Bachmann tegenover een menigte in South Carolina. “That will happen.”

Obama reageert slap op situatie Syrië

De Republikeinse presidentiële kandidaat, Michele Bachmann zei afgelopen week dat de oproep van president Obama voor het aftreden van de Syrische leider Bashar al-Assad opnieuw een voorbeeld is dat Obama “is leading from behind” op het gebied van buitenlands beleid. Eerder was er al kritiek op Obama over de situatie in Libië. Na een bijeenkomst in Columbia, South Carolina, las de afgevaardigde van Minnesota een verklaring voor aan journalisten waar onder andere in stond dat: “The president should have acted weeks ago to call on President Assad to step down when his regime started slaughtering and oppressing his own Syrian people. By this count now it’s thousands of Syrians.” Lees meer hier en lees hier wat Rick Perry zei en hier wat Mitt Romney en Rick Santorum over de situatie in Syrië zeiden.

Geen warmte

Het lijkt er op dat de Republikeinse presidentiële kandidaten Jon Huntsman en Rick Perry geen vrienden worden. Er zijn geen warme gevoelens voor elkaar, zo lijkt het. De presidentiële kandidaat Rick Perry bleef afgelopen week bij zijn overtuiging dat de aarde niet opwarmt, omdat volgens hem wetenschappers het er niet over eens zijn of dit komt door de mens of niet. Maar een andere presidentiële kandidaat, Jon Huntsman, zei dat deze overtuiging de Republikeinse partij in een “losing position” plaats in 2012. De voormalige gouverneur van Utah, Jon Huntsman, die het iets minder goed doet in de peilingen dan Perry, bekritiseerde de gouverneur van Texas openlijk op Twitter. In een interview met “This Week” van ABC legde Huntsman nog eens uit wat het standspunt over de opwarming van de aarde voor gevolgen kan hebben voor de GOP. “The minute that the Republican Party becomes the party – the anti-science party – we have a huge problem. We lose a whole lot of people who would otherwise allow us to win the election in 2012”, aldus Huntsman. Perry verdedigde zijn standpunt na een bustournee door South Carolina. Maar Huntsman ontvangt nog minder warmte nu opnieuw een medewerker van zijn campagneteam is opgestapt. Lanny Wiles leverde afgelopen week zijn ontslagbrief in. Wiles werkte in 2008 voor de campagne van John McCain. Wiles trad af omdat hij toch liever werkzaam is in het bedrijfsleven. Lees meer hier en hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Belastingen, Herman Cain, Jon Huntsman, Libië, Massachusetts, Michele Bachmann, Minnesota, Mitt Romney, New Hampshire, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Perry, Rick Santorum, South Carolina, Staatsschuld, Syrië, Texas, Tim Pawlenty en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.