Kort Nieuws

Palin doet mee

Sarah Palin zal binnenkort bekend maken dat ze mee doet aan de race om de Republikeinse presidentiële nominatie te winnen, althans dat voorspelt Karl Rove. Rove, de voormalige politieke adviseur en strateeg van president George W. Bush en mede-oprichter van American Crossroads, een conservatief politiek actiecomité. Rove zei dat het bezoek van Palin aan Iowa begin september en haar video’s het bewijs zijn dat ze zich klaar maakt om mee te doen. “I’m not much of a gambler, but I’d put a little more money that she gets in than if she doesn’t”, aldus Rove tegenover Fox News Sunday. Als Palin, die de vice-presidentskandidaat was in 2008, “doesn’t make a decision shortly, people will assume she is not running and withhold their support”, aldus Rove. “You can only tease so many times in the political process, and I think she is getting to the end of that”, aldus Rove. Lees meer hier.

Ryan doet niet mee

De Republikeinse afgevaardigde van Wisconsin, Paul Ryan, maakte afgelopen week bekend dat hij niet zal mee doen aan de race om de Republikeinse nominatie in 2012. Ryan zei dat hij alle steun van alle mensen die hem aanmoedigde om mee te doen op prijs stelt, maar hij heeft besloten in het Congres blijven. “While humbled by the encouragement, I have not changed my mind, and therefore I am not seeking our party’s nomination for President”, aldus Ryan in een verklaring. “I remain hopeful that our party will nominate a candidate committed to a pro-growth agenda of reform that restores the promise and prosperity of our exceptional nation. I remain grateful to those I serve in Southern Wisconsin for the unique opportunity to advance this effort in Congress.”

Belangrijke steun voor Perry

De Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden in Florida, Dean Cannon, steunt de gouverneur van Texas, Rick Perry, in zijn race om de GOP nominatie te winnen. Als reden gaf Cannon aan dat hij Perry steunt vanwege de banen die Perry heeft gecreëerd in de Lone Star State. “President Obama’s big-government, Washington experiment has cost our nation more than 2.3 million jobs”, aldus Cannon in een verklaring. “Meanwhile, since just June 2009, Rick Perry’s Texas is responsible for approximately 40% of the net new jobs in America.” Lees meer hier.

Voorzitter GOP weigert op te stappen

Belangrijke Republikeinse politici voeren de druk op de koppige voorzitter van de Republikeinse partij in New Hampshire, Jack Kimball, die weigert af te treden. Uren nadat Kimball tijdens een persconferentie aan gaf dat hij niet van plan was op te stappen, zei een delegatie van leden van het parlement dat hij moet op stappen en dat zij genoeg stemmen om de Kimball af te zetten als dat nodig mocht zijn. De Republikeinen willen dat Kimball opstapt na teleurstellende resultaten tijdens speciale verkiezingen. Lees meer hier.

Verkiezing over 9/11

De race in New York om de zetel van afgevaardigde Anthony Weiner in te vullen, nadat hij vanwege een seksschandaal moest aftreden, draait om de aanslagen van 9/11, dit jaar precies 10 jaar geleden. De Democraten opende afgelopen week de aanval de Republikeinse kandidaat, Bob Turner, nadat hij kritiek uitte op de Zadroga 9/11 Health and Compensation Act, een federale wet die financiële ondersteuning biedt aan hulpverleners en vrijwilligers die hielpen na de aanslagen op 11 september 2001. Afgelopen week vroeg Turner in een interview in de New York Daily News zich af of vrijwilligers wel gebruik mogen maken van de wet, waar ook politieagenten, brandweermannen, hulpverleners en bouwvakkers, onder vallen. Lees meer hier.

Perry: “Romney heeft groot probleem”

De gouverneur van Texas, Rick Perry, waarschuwde afgelopen week voor de gezondheidswet van Mitt Romney, die hij als gouverneur van Massachusetts invoerde. Maar Perry zei dat Romney eindelijk het licht heeft gezien. “I think Mitt is finally recognizing that the Massachusetts health care plan that he passed is a huge problem for him”, aldus Perry in een interview met conservatief radiopresentatrice Laura Ingraham. Een de Republikeinse kandidaat deed alles om Romney te koppelen aan de wet voor de hervorming van de gezondheidszorg die vorig jaar door het Congres werd aangenomen en door president Obama werd ondertekend en onder conservatieve kiezers zeer omstreden is. “I think Obamacare, which was modeled after the Massachusetts plan, was an absolute debacle”, aldus Perry in een poging om Romney van de frontrunner positie te stoten. Lees meer hier.

Martin Luther King grote invloed op Amerikanen

Afgelopen weekend was het 48 jaar geleden dat dominee Martin Luther King Jr. zijn bekende “I Have a Dream” toespraak in Washington D.C. hield. Een meerderheid van de Amerikanen zegt dat King invloed op hen heeft gehad. Een peiling van CNN/ORC International laat zien dat 66 procent van de volwassen Amerikanen zegt dat King hen beïnvloed heeft. Als wordt gekeken naar hoe groot de invloed van King was, zegt 28 procent dat King hen “a gerat deal” heeft beïnvloed en 38 procent zegt “somewhat” en 16 procent “not much” en 18 procent zegt dat King hen totaal niet heeft beïnvloedt. De inwijding van een Martin Luther King, Jr. nationaal monument in Washington D.C. is uitgesteld door de orkaan Irene die langs de oostkust van de VS trekt. De peiling van ORC International werd gehouden onder 1017 volwassen Amerikanen en de foutmarge is ongeveer 3 procent.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in George W. Bush, Martin Luther King, Massachusetts, Mitt Romney, New Hampshire, Nieuws/Amerika/VS, Paul Ryan, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Perry, Sarah Palin, Texas en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.