Palin geen kandidaat

Na maanden van speculatie en het zinspelen over het mee doen aan de race om de Republikeinse presidentiële nominatie in 2012 heeft Sarah Palin besloten niet mee te doen aan de race voor het Amerikaanse presidentschap.

Palin schreef in een brief aan haar aanhangers die onder andere op de website van nieuwszender ABC staat dat ze niet mee doet aan de verkiezingsrace.

Palin schreef dat haar gezin voor gaat, zo meldt NU.nl. “Na veel gebed en ernstige overwegingen, heb ik besloten dat ik me geen kandidaat stel”, aldus de voormalige gouverneur van Alaska.

De laatste jaren had de populaire Palin erg veel aandacht getrokken door haar eigen reality-show en haar leidende rol in de conservatieve Tea Party beweging, aldus NU.nl. Bij haar vele optredens weigerde ze steeds te zeggen of ze een poging zou doen om de GOP nominatie te winnen. Palin zei dat ze nog steeds aan het ‘nadenken’ was.

Palin geeft aan dat vanaf nu andere Republikeinse kandidaten wil helpen met hun campagne. ”Ik geloof dat ik nu effectiever kan zijn om anderen te helpen gekozen te worden: van gouverneurs, tot parlementsleden en het presidentschap”, aldus Palin in haar brief. Tijdens de tussentijdse verkiezingen van 2010 hielp ze ook Republikeinse kandidaten en kandidaten gelinieerd aan de Tea Party beweging. Zo hielp ze Nikki Haley die gouverneur van South Carolina werd.

Palin belooft haar aanhangers ook om te blijven pleiten voor lagere belastingen, een kleinere overheid en meer vrije markt, aldus NU.nl.

Het is niet echt verrassend dat Palin niet mee doet. Als Palin een effectieve campagne had willen voeren had ze eerder moeten beginnen en met de deelname van Michele Bachmann, ook een Tea Party lieveling, zou Palin in dezelfde vijver van kiezers moeten vissen als Bachmann. Daarnaast zijn haar optredens op bij Fox News en haar boeken veel lucratieve inkomstenbron.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Michele Bachmann, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Sarah Palin, Tea Party en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.