Invloed afhaken Christie op de race

De karakteristieke gouverneur van New Jersey, Chris Christie, maakte afgelopen week bekend niet mee te doen aan de race voor de Republikeinse presidentiële nominatie. “New Jersey, whether you like it or not, you’re stuck with me”, aldus Christie tijdens een persconferentie in Trenton.

En de Republikeinse kandidaten die nauwelijks aandacht kregen vanwege alle aandacht voor Christie zitten nu opgescheept met de gouverneur van Texas, Rick Perry en de voormalige gouverneur van Massachusetts, Mitt Romney.

Hoewel Perry in de peilingen ruim achter ligt op Romney na een paar rare uitspraken tijdens een debat en vragen over zijn conservatieve legale donoren en medewerkers van zijn campagne die wilde dat Christie zou mee doen, blijven Romney en Perry de belangrijkste kanshebbers om de nominatie te winnen (zie bericht Zorgen voor Perry?).

Nadat Christie zijn beslissing had bekend gemaakt werkte de campagne van Romney hard om de supporters van Christie voor zich te winnen. “There is certainly an effort under way to reach out to them”, aldus Austin Barbour, een lid van Romney’s financiële team. “I think the majority of them will come on board because they see the polling in the key states and even the national polls.” Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Chris Christie, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Perry en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.