Kort Nieuws

Opmerkelijk

Een prominente Republikein die gaat over de fiscale en economische onderwerpen zei afgelopen week te midden van de patstelling en grote verschillen over hoe de Amerikaanse economie uit het slop te trekken dat hij denkt dat het Witte Huis, de Democraten en de Republikeinen een compromis kunnen bereiken over de belastingen voor bedrijven. En dat is opmerkelijk. Het leek er op dat enige vooruitgang op het gebied van belastingen en bezuinigingen er niet zou komen omdat beide partijen totaal verschillende ideeën en voorstellen hebben over de economie. De voorzitter van de commissie Financiën, Paul Ryan, zei in het programma “Meet the Press” van NBC dat hij opmerkte dat in een toespraak van president Obama hij sprak over belastinghervorming voor bedrijven en het invoeren van handelsverdragen, twee gebieden waar een overeenkomst over kan worden gesloten. “Great”, aldus Ryan. “We agree with those. Let’s do those. We’re bringing these trade agreements up next week in the House. I think we’ll pass these things.” Lees meer hier.

3×9

De Republikeinse presidentiële kandidaat Herman Cain verdedigde zijn zogenoemde “9-9-9” belastinghervorming plan afgelopen week en zei dat zijn plan eerlijk is en zorgt er voor dat mensen die het financieel moeilijk hebben niet meer belasting gaan betalen dan ze nu doen. Het plan van Cain houdt in dat bedrijven 9 procent belasting betalen, personen betalen 9 procent belasting over hun inkomen en er komt een nieuw BTW tarief van 9 procent op consumenten producten. Dit BTW tarief geldt niet voor eten en drinken, maar voor luxe producten. Het plan is ambitieus en aangezien bedrijven nu 35 procent belasting betalen zal het voorstel populair zijn bij grote ondernemingen. Het probleem is echter dat de overheid door de lage tarieven veel te weinig belastinginkomsten krijgt en waar moet het dan het geld voor Medicare, onderwijs en eventuele buitenlandse avonturen vandaan halen? Lees meer hier.

Wanhopig

Het campagneteam van Mitt Romney reageerde afgelopen week op een nieuwe video van rivaal Rick Perry waarin Romney wordt aangevallen op de wet op de gezondheidszorg die Romney als gouverneur van Massachusetts invoerde. Een verklaring van Romney’s campagne zei dat de video suggestief is en “Perry’s problem with the truth” en een middel is om zijn campagne te helpen. “Rick Perry is a desperate candidate who will say and do anything to prop up his sinking campaign”, aldus Gail Gitcho, de directeur Communicatie van Romney, in een verklaring. “In trying to deflect attention from his liberal in-state tuition policy for illegal immigrants, he has restored to repeated dishonesty, distortions and fabrications about Mitt Romney.” Lees meer hier.

 

Cain vice-president?

Herman Cain laat de deur open om eventueel de Republikeinse vice-presidentkandidaat te zijn in 2012 “for the right person.” In een interview met de krant Omaha World-Herald zei de Republikeinse presidentiële kandidaat dat als hij de nominatie niet wint dat hij “would consider the No. 2 spot.” “I’m in it to win i”, aldus Cain die op campagne was in Virginia. “I’m not running for second place. [But] if we have the right nominee and it’s not me, I’d consider it.” Maar de voormalige CEO van Godfather’s  Pizza, die de afgelopen weken in de peilingen steeg, zei dat hij “will be the nominee” en “beat Barack Obama” in de verkiezingen. De kans dat Cain, die geen politieke ervaring heeft, de nominatie wint is klein.

Pastoor is een sukkel

De Republikeinse kandidaat en Mormoon, Jon Huntsman, haalde afgelopen week fel uit naar de pastoor uit Dallas die opriep niet op Mitt Romney te stemmen omdat hij een Mormoon is en het Mormoons geloof een “cult” en een “false religion” noemde. “The fact that, you know, some moron can stand up and make a comment like that, you know, first of all, it’s outrageous”, aldus Huntsman in het programma “The Situation Room with Wolf Blitzer” van CNN. “Second of all, the fact that we are spending so much time discussing it makes it even worse.” Robert Jeffress, de pastoor van de First Baptist Church in Dallas, bracht afgelopen week religie in het politieke debat, terwijl politiek en religie volledig gescheiden dienen te blijven. Jeffress zei dat christenen op andere christenen moeten stemmen, daarmee indirect doelend op Rick Perry die Jeffress als een (goede) Christen ziet. In zijn opmerkingen zei hij dat Republikeinen niet op Mitt Romney moet stemmen omdat hij een Mormoon is en zijn “non-Christian” geloof. Huntsman riep Rick Perry op om alle banden met Jeffress te verbreken. De pastoor is een supporter van Perry, vanwege zijn geloof. Lees meer hier.

Giuliani doet niet mee

De voormalige burgemeester van New York, Rudy Giuliani, doet niet mee aan de race om de Republikeinse presidentiële nominatie in 2012 te winnen. Giuliani, die in 2008 mee deed en wat toen uitliep om een mislukking, maakte zijn beslissing bekend tijdens het Long Island Association evenement in New York. De beslissing van Giuliani komt een week na dat Chris Christie en Sarah Palin ook bekend maakte niet mee te doen. Giuliani heeft bijna een jaar nagedacht om weer mee te doen, maar zei: “If it’s too late for Chris Christie, it’s too late for me.”

Romney sterkst voor Obama

Mitt Romney zou de sterkste Republikeinse presidentskandidaat zijn om het in 2012 tegen president Obama op te nemen, aldus een peiling. De peiling van TIME Magazine/ABT SRBI laat zien dat Obama een voorsprong van 3 procent heeft op Romney en een grotere voorsprong op Rick Perry en de voormalige CEO van Godfather’s Pizza, Herman Cain. Als Obama het moet opnemen tegen Mitt Romney zou Obama 46 procent van de stemmen krijgen tegen 43 procent voor Romney. Tegenover Perry is dat 50 procent tegen 38 procent en tegenover Cain 49 procent tegenover 37 procent. De peiling werd gehouden onder 1001 volwassenen en voor het Bloomberg/The Washington Post Republikeinse debat.

Obama haalt meer op dan Republikeinen

Tegen de verwachting in van sommige Democraten, haalde het herverkiezingscampagne team van president Obama 42,8 miljoen dollar op in het derde kwartaal (van juli tot en met september), aldus CNN. De campagne en de Democratische partij (DNC) haalde ruim 70 miljoen dollar op. Sommige Democraten hadden verwacht dat men niet meer dan 55 miljoen zou ophalen. Het bedrag van 42 miljoen dollar is waarschijnlijk meer dan wat alle Republikeinse presidentiële kandidaten bij elkaar op halen (zie bericht Campagnegeld Republikeinse kandidaten). Lees meer hier.

Ras geen invloed voor conservatieven

Drie jaar na de verkiezing van de eerste Afro-Amerikaanse president, zou de Republikeinse partij geschiedenis kunnen schrijven als Herman Cain de eerste Afro-American die de Republikeinse presidentiële nominatie wint, want gezien recente peilingen tot de mogelijkheden behoort, aldus CNN. Maar waarom is het feit dat Cain zwart is niet zo belangrijk zo als het bij Obama in 2008 wel onderwerp van gesprek was? Lees meer hier.

Olie voor banen

Rick Perry sprak afgelopen week voor het eerst over zijn economisch beleid. In zijn plan voor banen focuste Perry zich op energie. “We’re standing on top of the next American economic boom, and it’s the energy underneath this country”, aldus Perry in een Amerikaanse Steel Irvin fabriek in West Mifflin, Pennsylvania. “And the quickest way to give our economy a shot in the arm is to deploy the American ingenuity, to tap American energy.” Perry zei dat zijn energie strategie zich zou focussen op binnenlandse olie en gas dat 1 miljoen banen zou creëren. Lees meer hier.

Deel van gezondheidswet sneuvelt

Vanwege de hoge kosten besloot de regering Obama afgelopen week een nieuw lange termijn gezondheidsverzekeringprogramma, onderdeel van de wet op de hervorming van de gezondheidszorg dat in 2010 werd aangenomen, niet in te voeren. De invoering CLASS Act (Community Living Assistance Services and Supports), werd afgelast door de minister van Volksgezondheid, Kathleen Sebelius, na geprobeerd te hebben om het te financieren.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Campagne inkomsten, Democraten/Democratische partij/DNC, Energie, Herman Cain, Huis van Afgevaardigden, Jon Huntsman, Medicare, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Perry en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.