Kort Nieuws

Zal Obama falen?

Het populariteitpercentage van president Obama blijft stabiel, maar 6 op de 10 Amerikanen denkt dat het beleid van de president zal falen, aldus een peiling. Een peiling van CNN/ORC International laat zien dat 46 procent van de ondervraagden het beleid van Obama steunt (hetzelfde percentage als in september), terwijl 50 procent niet te spreken is over het beleid van de president. Volgens de peiling denkt 36 procent het beleid van Obama zal slagen, terwijl 59 procent zegt dat Obama zal falen en dat is 12 procent hoger en bijna het dubbele van de 32 procent die 2009 zei dat het beleid van Obama zou mislukken. De meeste Democratische en onafhankelijke kiezers hopen dat Obama’s beleid zal slagen. En niet verrassend, de meeste Republikeinen hopen dat het beleid van de president mislukt. Lees meer hier.

1 miljoen

Het herverkiezingscampagne team van president Obama behaalde afgelopen week een mijlpaal. Het campagneteam heeft van 1 miljoen mensen een donatie voor de campagne voor 2012 ontvangen. Om deze mijlpaal te markeren is “2012 One Million Strong” de nieuwe slogan die op de website staat en daaronder staat een teller die aangeeft hoeveel mensen al gedoneerd hebben aan de campagne van Obama. De campagne stuurde een e-mail van de president naar alle supporters waarin onder andere instond: “When you give, you’re not just becoming one of the first million to help fund this campaign – you’re representing millions more across the country who are counting on us. We’ve always relied on each other, not Washington lobbyists or corporate interests, to build our campaign”, aldus de e-mail.

Forse bezuinigingen Paul

De Republikeinse presidentiële kandidaat Ron Paul stelt voor in het eerste jaar als hij president is 1 triljoen dollar te bezuinigingen en vijf ministeries af te schaffen. De afgevaardigde van Texas ontvouwde zijn voorstellen als onderdeel van “Plan to Restore America.” In het plan staat ook om het overheidsbudget op orde te brengen in 3 jaar en regels en belastingen te verminderen. “A lot of people will say, well, cutting a trillion dollars in one year, that sounds radical. But I have been under the assumption that the radicals have been in charge way too long”, aldus Paul. Lees meer hier.

3 januari

De afdeling van de Republikeinse partij in Iowa heeft officieel bevestigd dat de caucus, de eerste verkiezing van de voorverkiezingen op weg naar het Witte Huis, wordt gehouden op 3 januari. De caucus zou oorspronkelijk in februari worden gehouden, maar Florida vervroegde de voorverkiezing naar 31 januari, dus zei de Republikeinse partij in Iowa dat het geen andere kans had dan de caucus eerder te laten plaats vinden. Lees meer hier.

Gevaarlijk

Terwijl Republikeinse presidentiële kandidaat Ron Paul zegt dat het aanvallen van de andere kandidaten zijn “least favorite thing to do” is, zei niets over het belastingplan, het zogenoemde “9-9-9” plan, van Herman Cain. Maar in het programma “American Morning” van CNN zei Paul dat hij het geen goed plan vindt. “I don’t think it’s a good plan. I think it’s a dangerous plan.” Cain, die in de afgelopen weken snel in de peilingen steeg vanwege zijn “9-9-9” plan, wil een 9 procent belasting voor bedrijven, 9 procent inkomensbelasting en 9 procent BTW tarief. Maar Paul zei dat het plan de deur open houdt voor andere belastingen en zei dat hij tegen een BTW tarief is. “It would be very, very unpopular, and, matter of fact, I think the more people know about it, the more questions will be asked”, aldus Paul. Lees meer hier.

Palin: “Gingrich won debat”

Terwijl tijdens het Republikeinse presidentiële debat in Nevada vooral Mitt Romney en Rick Perry elkaar bestreden zei Sarah Palin dat Newt Gingrich het debat in Las Vegas won. “Everybody could learn from Newt Gingrich and the way – his calm, cool, collected manner”, aldus Palin in een interview met Fox News. “He’s kind of seen it all before in this political game, if you will.” Palin zei dat de voormalige voorzitter van het Huis, vaak omschreven als de meest “professor-like” onder de kandidaten “would clobber Barack Obama in any debate, any forum that had to do with substance.” Lees meer hier.

Geen vrienden

Als het CNN/Western Republican Presidential debat afgelopen week in Las Vegas iets heeft duidelijk gemaakt is dat Mitt Romney en Rick Perry geen vrienden zijn en dat ook niet zullen worden. Als het debat een indicatie was van wat we de komende maanden in de campagne kunnen verwachten is dat het tussen Romney en Perry er wel eens vijandig aan toe kan gaan. Schreeuwend tijdens het debat zei Romney: “Rick, again, Rick, again, I’m speaking…This has been a tough couple of debates for Rick, and I understand that. And so you’re going to get testy.” De twee kandidaten hebben meningsverschillen over belangrijke onderwerpen, zoals immigratie, gezondheidszorg en Social Security.

Biden for president?

Vice-president Joe Biden is gefocust op de herverkiezing van president Obama, maar voor 2016 zou het wel eens anders kunnen zijn. De voormalige presidentiële kandidaat en senator van Delaware liet de deur open om nog eens mee te doen aan de race om het Witte Huis in een interview met Candy Crowley van CNN. “I’ll make up my mind on that later”, aldus Biden in een interview in het programma “State of the Union” van CNN. “I’m in one of the, probably the best shape I’ve been in in my life…I’m doing pretty well. I’m enjoying what I’m doing, and as long as I do, I’m going to continue to do it.” “And we’ll find out, you know, let’s get the president reelected”, aldus Biden. De kans dat Biden echt in 2016 mee doet aan de race is onwaarschijnlijk. Als hij toch mee doet en of hij een kans maakt hangt af hoe Obama het doet in zijn tweede termijn als hij wordt herkozen.

Aanval op Cain over abortus

Herman Cain werd afgelopen week aangevallen in een flyer die werd achtergelaten op auto’s op de parkeerplaats bij de Iowa Faith and Freedom Coalition in Des Moines. In de flyer wordt Cain er van beschuldigd “pro-choice” te zijn in zijn standpunt ten aanzien van abortus. “Herman Cain threw the babies under the bus”, aldus de flyer met een foto van Cain en daarnaast een foto van een geaborteerde foetus. Cain zei eerder dat abortus “ultimately gets down to a choice that that family or that mother has to make” en zijn uitspraak staat ook in de flyer. Lees meer hier.

Jindal herkozen

De gouverneur van Louisiana, Bobby Jindal, werd afgelopen week simpel herkozen voor een tweede termijn. Jindal, waar men van uit ging dat hij zou winnen, won 66 procent van stemmen. Jindal nam het op tegen 9 andere kandidaten die geen enkele kans maakten.

Sociaal conservatisme volgens Bachmann

De Republikeinse presidentiële kandidaat Michele Bachmann benadrukte haar sociale conservatisme tegenover een grote groep christelijke kiezers, zogenoemde evangelicals, in Iowa, nu ze snel in de peilingen daalt. Bachmann sprak over verschillende onderwerpen tegenover ongeveer 1000 mensen op het Iowa Faith and Freedom Coalition in Des Moines. Maar ze had het over haar sociale conservatieve ideeën. “It was when I became 16 years of age that I was confronted with the question in my own life. What would I do in Jesus Christ?”, aldus Bachmann. “What would his place be in my own life? And I made a decision on November 1, 1972 – when I bowed my knee and received Jesus Christ as my Lord and Savior. And my life was changed forever”, aldus Bachmann. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Campagne inkomsten, Democraten/Democratische partij/DNC, Herman Cain, Immigratie, Iowa, Joe Biden/Vice-president, Michele Bachmann, Mitt Romney, Newt Gingrich, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Perry, Ron Paul, Sarah Palin, Social Security en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.