Goed nieuws voor Democraten

Kiezers in Mississippi verwierpen afgelopen week een amendement in de grondwet van de staat dat tegen abortus is. In het voorstel stond dat leven begint bij een bevruchte eicel en dat het daarmee een levend persoon is. In het voorstel stond ook dat elke vorm van abortus en anticonceptie maatregelen verboden en dus strafbaar zijn.

“I think voters rejected a measure they understood to be dangerous”, aldus Felicia Brown-Williams van de Mississippi for Healthy Families Campaign. “They really tried to manipulate values around faith and family.” Als het 26ste amendement, ook wel “Personhood” genoemd, was aangenomen was er opnieuw een nationaal debat losgebarsten over abortus. Het had dan waarschijnlijk weer tot lange rechtszaken geleid en was uiteindelijk bij het Amerikaanse hooggerechtshof terecht komen en zou kunnen leiden van het herroepen van de uitspraak in de zaak Roe v. Wade.

“We are not conceding because we did our duty”, aldus Les Riley, een inwoner van Mississippi en ondersteuner van het 26ste amendement. “We have obeyed God…it is not tolerable that they kill children.”

In Ohio stemde de inwoners tegen een wet die zorgt dat de rechten van mensen die in dienst zijn van de overheid en lid zijn een vakbond worden in geperkt, aldus CNN.

De twee stemmingen over de wetten geeft een beeld hoe Amerikanen denken over bepaalde zaken een jaar voor de verkiezingen.

De voorzitster van de DNC, Debbie Wasserman Schultz, sprak tegenover MSNBC over de belangrijke overwinningen voor de Democraten in Mississippi en Ohio. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Abortus, Democraten/Democratische partij/DNC, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.