Kort Nieuws

Socialisten in de Republikeinse partij

In een poging om hoger in de peilingen te eindigen, zoals dat na de Ames Straw Poll het geval was, presenteerde afgevaardigde van Minnesota, Michele Bachmann, zichzelf afgelopen week opnieuw als de meest conservatieve kandidaat in de race om de Republikeinse presidentiële nominatie. Sprekend voor 50 Republikeinen en veel journalisten tijdens een bijeenkomst van de sociaal conservatieve Family Research Council in Washington, opende Bachmann de aanval op haar Republikeinse rivalen, zonder namen te noemen, in termen die ze vaak gebruikt als het over Democraten gaat. “Unfortunately for too many Republicans, they also aspire to be frugal socialists”, aldus Bachmann die doelde op Mitt Romney. “The reason President Obama and some Republicans can get behind socialized medicine is because they share the same core political philosophy about the purpose of government.” Lees meer hier.

Cain blijft hoog in peilingen

Ondanks de beschuldigingen van seksuele intimidatie blijft Herman Cain hoog in de peilingen staan. Een nieuwe peiling laat zien dat de helft van de Republikeinse kiezers de beschuldigingen over seksuele intimidatie tegen Cain geen effect heeft op hoe ze zullen stemmen tijdens de voorverkiezingen. Maar de populariteit van Cain is wel gedaald. De peiling van NBC/Wall Street Journal laat zien dat 54 procent van de Republikeinse kiezers niet bezorgd zijn om te stemmen op Cain ondanks de beschuldigingen van 3 vrouwen over seksuele intimidatie. De peiling werd gehouden voordat een vierde vrouw, Sharon Bialek, Cain beschuldigde van seksuele intimidatie. Lees meer hier.

Minderheid denkt beschuldigingen Cain terecht

De laatste peiling over de beschuldigingen van seksuele intimidatie aan het adres van de Republikeinse presidentiële kandidaat Herman Cain laat zien dat een minderheid van de Amerikanen denkt dat de beschuldigingen waar zijn. Negenendertig procent van de ondervraagden hebben over de beschuldigingen gehoord en zeggen dat deze waar zijn, aldus een peiling van Pew Research Center. Vierentwintig procent denkt dat beschuldigingen niet waar zijn en 36 procent weet het niet of heeft geen mening. Ondanks de controversiële kwestie blijft Cain het goed doen in de peilingen (zie bericht Cain blijft hoog in peilingen). Lees meer hier.

Religie belangrijk

Een peiling die werd gehouden onder religieuze kiezers laat zien dat het religieuze electoraat een sterke voorkeur heeft voor religieuze kandidaten Volgens een peiling van de Public Religion Research Institute zegt tweederde van de kiezers (67 procent) dat het zeer belangrijk is of belangrijk is dat de presidentiële kandidaat een sterke religieuze overtuiging heeft. Kandidaten die aan deze beschrijving voldoen zijn onder andere Michele Bachmann en Rick Santorum. De ondervraagden blijven sceptisch over het Mormoonse geloof wat slecht nieuws is voor Mitt Romney en Jon Huntsman, die beiden Mormoon zijn.

Israel en Iran

De Republikeinse presidentiële kandidaten Mitt Romney en Rick Perry hadden afgelopen sterke kritiek over hoe president Obama omgaat met de relatie tussen de VS en Israel en het beleid ten aanzien Iran. De kritiek van Romney en Perry kwamen een dag nadat een open microfoon de opmerkingen tussen de Franse president Nicolas Sarkozy en president Obama over de Israëlische premier Benjamin Netanyahu oppikte. In zijn verklaring noemde Romney Obama “disdainful of our special relationship with Israel.” Na dat de VN een rapport uitbracht waarin staat dat Iran bezig is met de ontwikkeling van een nucleair wapen zei Rick Perry dat het beid van Obama ten aanzien van Iran “based on outreach and limited sanctions, has failed.”

Senaat neemt veteranenwet aan

De Senaat nam afgelopen week met een overweldigende meerderheid het voorstel aan om te zorgen dat werkloze veteranen die een baan zoeken en mensen die in deze veteranen een baan aanbieden een belastingvoordeel krijgen. De Senaat stemde met 94 stemmen voor en 1 tegen om de wet snel in stemming te brengen en aan te nemen. De wet is een klein onderdeel in de “American Jobs Act” van president Obama. Vlak voor Veterans Day nam de Senaat unaniem de wet aan om werkloze veteranen aan een baan te helpen en de belastingen in 2013 te verlagen. De Senaat nam de wet met 95 stemmen voor en 0 tegen aan en dit is het eerste onderdeel van de “American Jobs Act” dat is aangenomen. De verwachting is dat de wet ook door het Huis zal worden goedgekeurd.

Santorum: “Iran moet worden gestopt”

De voormalige senator van Pennsylvania en Republikeinse presidentiële kandidaat, Rick Santorum verdedigde afgelopen week fel Israel en uitte kritiek op het beleid van president Bush en president Obama ten aanzien van Iran in een toespraak over buitenlands beleid. Zijn uitspraken kwamen na dat in een rapport van de International Atomic Energy Agency stond dat Iran bezig is om een nucleair wapen te maken (zie bericht Israel en Iran). Lees meer hier.

Romney opnieuw aan kop

De voormalige gouverneur van Massachusetts, Mitt Romney gaat weer aan kop in de peilingen als het aan komt op de Republikeinse presidentiële nominatie. Voormalig voorzitter van het Huis, Newt Gingrich en zakenman Herman Cain vechten met zijn tweeën om de nummer twee positie. Slechts 3 op de 10 Republikeinen en mensen die overwegen Republikeins te stemmen zeggen dat ze hun kandidaat echt steunen en het percentage dat nog geen keuze heeft gemaakt is even groot als de mensen die op Cain willen stemmen. Lees meer hier.

Bachmann reageert op demonstranten tijdens bijeenkomst

De Republikeinse presidentiële kandidaat Michele Bachmann beschreef de demonstranten die haar toespraak over buitenlands beleid verstoorde aan boord van de USS Yorktown als “ignorant” en “disrespectful.” “They haven’t been told what was done for them and that’s what’s a shame. And I think that as soon as they would know, if they understood the heavy price that was paid for that First Amendment right, they’d be much more respectful”, aldus Bachmann tijdens een parade ter gelegenheid van Veterans Day in Columbia, South Carolina. De demonstranten riepen tijdens haar speech: “Blaming people that disagree with you, unpatriotic socialists…this does not help the American people.” Lees meer hier.

Hoop voor Santorum?

De Republikeinse presidentiële kandidaat Rick Santorum, die het niet goed doet in de peilingen, zei afgelopen week dat hij de overwinning ziet in de eerste caucus in Iowa en zich niet druk maakt om de peilingen. “I think we’re going to win Iowa. I’m feeling better about that every single day”, aldus Santorum tijdens een campagne bijeenkomst in South Carolina. “It’s not going to show up in the polls. My projection is we’ll never be ahead in the polls prior to caucus day.” Santorum heeft van Iowa, waar de eerste voorverkiezing plaats vind zijn topprioriteit gemaakt en is van plan om alle 99 districten van de Hawkeye State te bezoeken. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Herman Cain, Iowa, Iran, Israel, Jon Huntsman, Michele Bachmann, Mitt Romney, Newt Gingrich, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Perry, Rick Santorum, Senaat, South Carolina, Veteranen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.