Romney wint Maine

De Republikeinse presidentiële kandidaat Mitt Romney wint enigszins verrassend de caucus in de staat Maine. De caucus begon gelijk met de caucus in Nevada op 4 februari, maar de inwoners van Maine hadden een week om hun stem uit te brengen en het leek er op dat Ron Paul de caucus zou gaan winnen. De afgevaardigde van Texas had, in vergelijking met de andere kandidaten, veel campagne in de staat gevoerd en lag ook in de peilingen voor.

Mitt Romney kreeg 39 procent van de stemmen en Ron Paul 36 procent. Rick Santorum eindigde als derde met 18 procent en Newt Gingrich kreeg 6 procent.

Romney lag de afgelopen weken onder vuur en Rick Santorum profiteerde daarvan in onder andere Minnesota en Colorado. Maar vlak voor dat de uitslag in Maine bekend werd won Romney de straw poll op de Conservative Political Action Conference in Washington ten koste van Rick Santorum.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Maine, Minnesota, Mitt Romney, Nevada, Newt Gingrich, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Santorum, Ron Paul en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.