Kort Nieuws

Obama pakt klokkenluiders aan

Nog nooit eerder werden er in Amerika zoveel klokkenluiders aangeklaagd als onder de regering van president Obama, zo meldt Villamedia. Vóór Obama waren er slechts drie van dergelijke gevallen in de Amerikaanse geschiedenis.

Congres neemt belastingvoordeel en verlenging werkloosheidsuitkeringen aan

Het Huis van Afgevaardigden en de Senaat stemden afgelopen week voor de verlenging van de zogenoemde payroll tax cut, een belasting voordeel, wat inhoudt dat Amerikanen 40 dollar extra te besteden hebben. Daarnaast werd het voorstel om de werkloosheidsuitkeringen te verlengen aangenomen en ook wordt voorkomen dat een bezuiniging op de Medicare salarissen voor artsen voor de rest van 2012 door gaat. De Senaat nam de wet met 60 stemmen voor 36 stemmen tegen aan na dat het Huis de wet met 239 stemmen voor en 132 stemmen tegen al had aangenomen. De Republikeinen zijn niet echt blij met het akkoord, maar zijn toch akkoord gegaan om dat er anders helemaal geen akkoord zou zijn en ze hebben weten te voorkomen dat met het akkoord geen belastingverhogingen gepaard gaan. De werkloosheiduitkeringen en het belasting voordeel worden op een ander manier bekostigd. President Obama riep eerder het Congres op om de payroll tax cut te verlengen.

Twee miljoen banen

De Amerikaanse economie krabbelt langzaam uit het dal. De economische crisis is nog niet oorbij, maar het herstel is in zicht. Het werkloosheidspercentage neemt langzaam af. Het Witte Huis zegt dat er dit jaar er zelfs een banengroei wordt verwacht. De regering Obama verwacht in 2012 2 miljoen banen meer te creëren. Maar inkomensongelijkheid, de schuldencrisis in Europa, en de aanhoudende huizencrisis kan er voor zorgen dat de voorspelling niet uit komt, aldus een rapport van de commissie van economische adviseurs van president Obama.

Romney: “Santorum is niet conservatief”

De Republikeinse presidentiële kandidaat en huidige front runner Mitt Romney leverde afgelopen week zijn tot nu toe felste kritiek op zijn op dit moment belangrijkste rivaal Rick Santorum tijdens een campagnebijeenkomst in Boise, Idaho. Romney zei tegenover een publiek van meer dan duizend mensen dat Santorum niet conservatief is op fiscaal gebied en beschuldigde hem er van dat toen hij senator was hij er voor zorgde dat de staatschuld toenam. Lees meer hier.

Winst in Georgia cruciaal

De Republikeinse presidentiële kandidaat Newt Gingrich, die het op het moment niet zo goed doet in de peilingen, gaf afgelopen week toe dat als hij niet de voorverkiezing in zijn thuisstaat Georgia wint op Super Tuesday dit “badly weaken” zijn kandidatuur en de kans op de Republikeinse nominatie. In het programma “Fox News Sunday”, zei Gingrich dat als zijn rivalen voor de nominatie hun thuisstaat verliezen, Mitt Romney in Michigan en Rick Santorum in Pennsylvania, dit “would be badly, badly weakened” hun kandidatuur.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Huis van Afgevaardigden, Idaho, Medicare, Mitt Romney, Newt Gingrich, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Santorum, Senaat en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Kort Nieuws

  1. Ik hoop echt dat het Obama lukt dat land weer op de rails te krijgen, ik heb toch meer vertrouwen in hem in tegenstelling to die republikeinen.

    Goed geschreven artikel trouwens, het leest erg prettig.

    Groeten Adriana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.