Mannen en religie helpen Santorum

Een peiling liet afgelopen week zien dat Rick Santorum zijn status als front runner in de race om de Republikeinse presidentiële nominatie aan het uitbreiden is onder de Republikeinse kiezers. Santorum ligt in de peiling maar liefst 9 procent voor om zijn voornaamste rivaal, Mitt Romney.

De peiling van Quinnipiac University laat zien dat Santorum kan rekenen op 35 procent steun van de geregistreerde kiezers en onafhankelijke kiezers die er over denken om Republikeins te gaan stemmen. Onder deze groep kiezers steunt 26 procent Mitt Romney. De twee andere kandidaten, Newt Gingrich en Ron Paul kregen respectievelijk 14 procent en 11 procent steun. Veertien procent van de ondervraagden wisten niet op wie ze zouden stemmen of vond dat de vraag niet op hen van toepassing was.

De peiling laat ook zien dat Rick Santorum de grootste steun heeft onder Republikeinse mannen en de zogenoemde evangicals, oftewel christelijke (conservatieve) kiezers. Onder deze groep kiezers leidt Santorum ten opzichte van Romney (35 procent tegenover 24 procent) onder mannen en onder de christelijke kiezers steunt 45 procent Santorum en slechts 19 procent Romney. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Mitt Romney, Newt Gingrich, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Santorum, Ron Paul en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.