Kort Nieuws

Herindeling districten eist eerste slachtoffer

De Democratische afgevaardigde Dennis Kucinich van Ohio verloor afgelopen week zijn herverkiezing in de Democratische primary van de Democraat Marcy Kaptur, aldus CNN. De twee namen het tegen elkaar op omdat na de herindeling van de districten Ohio twee zetels in het Huis van Afgevaardigden verloor. Kaptur neemt het in november op tegen Samuel Wurzelbacher, beter bekend als ‘Joe the Plumber’, die de Republikeinse voorverkiezing won. Lees meer hier.

Gingrich aan kop in Mississippi

Newt Gingrich loopt in de staat Mississippi in aanloop naar de voorverkiezing ver voor op zijn rivalen, aldus een peiling. De peiling van de American Research Group laat zien dat Gingrich door 35 procent van de Republikeinse kiezers wordt gesteund. Mitt Romney wordt door 31 procent gesteund, Rick Santorum wordt door 20 procent van de Republikeinse kiezers gesteund en Ron Paul wordt door 7 procent gesteund. De primary in Mississippi is op 13 maart, tegelijk met een andere belangrijke zuidelijke staat, Alabama. Lees meer hier.

Romney wint Guam

Mitt Romney, de voormalige gouverneur van Massachusetts, won unaniem alle gedelegeerden van Guam. Alle 9 gedelegeerden spraken in een caucus hun steun uit voor Romney. De Republikeinen in Guam hielden een conventie en 207 van de 215 geregistreerde Republikeinen spraken hun steun uit voor Romney in de race om Republikeinse nominatie. “I am grateful to have won all nine delegates in Guam”, aldus Romney in een verklaring. “The people of Guam have always stood bravely for America and the values we hold dear. Today we stand together in our efforts to secure the future that this nation deserves.” De gedelegeerden staan voor minder dan 1 procent van de benodigde 1144 gedelegeerden die nodig zijn om de Republikeinse nominatie te winnen. De winst van Guam doet er dus niet zo heel veel toe. Lees meer hier.

Romney wint Noordelijke Mariana eilanden

Mitt Romney won naast het territoriaal gebied Guam ook de Republikeinse caucus op de Northern Mariana Islands. Door de winst op de eilanden krijgt Romney er weer 9 gedelegeerden bij. De voormalige gouverneur van Massachusetts kreeg 87 procent van de uitgebrachte stemmen in de niet-bindende caucus. Rick Santorum kreeg slechts 6 procent en Newt Gingrich en Ron Paul kregen beide 3 procent van de stemmen. Lees meer hier.

Meeste gedelegeerden Wyoming naar Romney

De staat Wyoming stemde op 29 februari en afgelopen week was de Republikeinse conventie in de staat waar uiteindelijk de definitieve gedelegeerden werden toegewezen. Mitt Romney kreeg 13 van de totaal 26 gedelegeerden. Romney won de caucus in Wyoming. Rick Santorum die als tweede eindigde kreeg 7 gedelegeerden, Ron Paul won 4 gedelegeerden en Newt Gingrich won 1 gedelegeerde. Romney heeft nu totaal 458 gedelegeerden, Rick Santorum heeft er nu 203, Newt Gingrich heeft 118 en Ron Paul heeft slechts 66 gedelegeerden en is kansloos voor het winnen van de nominatie, maar zal tot het einde toe blijven mee doen. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Alabama, Democraten/Democratische partij/DNC, Mississippi, Mitt Romney, Newt Gingrich, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Santorum, Ron Paul en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.