Santorum wint Kansas

De voormalige senator van Pennsylvania, Rick Santorum, won met overmacht de caucus in Kansas.

Mitt Romney en Newt Gingrich lieten de caucus in Kansas aan zich voorbij gaan, ze voerden er geen campagne, en richten zich op de voorverkiezingen in Mississippi en Alabama op 13 maart.

Door de winst van Santorum heeft hij het momentum richting de primaries in de hierboven genoemde staten. De campagne van Romney zei dat het aantal gedelegeerden telt en Romney won meer gedelegeerden dan Santorum door de winst in Guam en de Northern Mariana Islands en de definitieve uitslag in Wyoming (zie bericht Romney krijgt meeste gedelegeerden Wyoming).

De winst van Santorum in Kansas kwam mede door de stemmen van Tea Party aanhangers en conservatieve kiezers. Santorum kreeg 51 procent van de stemmen. Mitt Romney kreeg 21 procent van de stemmen, Newt Gingrich 14 procent van de stemmen en 13 procent van de kiezers stemde op Ron Paul.

Santorum krijgt door zijn overwinning in Kansas 33 gedelegeerden en Romney krijgt de overige 7 van de totaal 40 gedelegeerden.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Alabama, Kansas, Mississippi, Mitt Romney, Newt Gingrich, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Santorum, Ron Paul, Tea Party en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.