Waar gaan de aanhangers van Gingrich heen?

De vraag die de afgelopen week vaak werd gesteld was: Als Newt Gingrich stopt met zijn campagne, waar gaan zijn kiezers dan heen? Met andere woorden, welke kandidaat gaat zijn aanhang dan steunen? Het logische antwoord zou zijn Rick Santorum, maar het ligt iets genuanceerder.

Een nieuwe peiling laat zien dat de kiezers van Gingrich gelijk verdeeld worden tussen Mitt Romney en Rick Santorum, de twee front runners in de race om de Republikeinse nominatie. Van de aanhang van Gingrich zegt 40 procent dat ze op Romney zouden stemmen en 39 procent zegt dat ze op Santorum zouden stemmen, aldus de peiling van Gallup. Twaaf procent zou op Ron Paul stemmen en 10 procent heeft geen mening of weet het niet.

Na het verlies van Gingrich tijdens de voorverkiezingen in Mississippi en Alabama, waarvan Gingrich had gehoopt deze te winnen, werd er volop gespeculeerd over het eventueel stoppen van de voormalige voorzitter van het Huis van Afgevaardigden en hoe lang hij nog een serieuze kandidaat is in de race.

De aanhangers van Rick Santorum zeiden dat een einde van de campagne van Gingrich zou zorgen voor een belangrijke steun voor de voormalige senator van Pennsylvania. Gingrich en Santorum positioneren zich namelijk allebei als de “echte” conservatieve kandidaten in de race. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Alabama, Mississippi, Mitt Romney, Newt Gingrich, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Santorum, Ron Paul en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.