Santorum wint Louisiana

Rick Santorum heeft, zoals verwacht, de voorverkiezing in de staat Louisiana gewonnen. Santorum won de staat ruim van zijn voornaamste rivaal Mitt Romney, maar veel gedelegeerden levert de staat niet op.

Het feit dat Santorum won in Louisiana is niet verassend aangezien Santorum ook de andere twee zuidelijke staten Mississippi, dat naast Louisiana ligt, en Alabama won. Mitt Romney, de front runner in de race om de Republikeinse presidentiële nominatie, lukt het niet om de conservatieve (religieuze) kiezers aan zich te binden.

Rick Santorum kreeg 49 procent van de stemmen. Mitt Romney kreeg 27 procent van de stemmen, 16 procent van de Republikeinse kiezers stemde op Newt Gingrich en 6 procent stemde op Ron Paul. Santorum krijgt door zijn winst er 10 gedelegeerden bij en Romney krijgt 5 gedelegeerden. Newt Gingrich en Ron Paul krijgen er geen gedelegeerden bij.

Louisiana, ligt net als Tennessee, Mississippi en Alabama in de zogenoemde Bible Belt, waar religie een belangrijke rol in het leven speelt. Rick Santorum is de enige kandidaat die het geloof als één van de belangrijkste onderwerpen van zijn campagne heeft gemaakt. Van de religieuze kiezers in Louisiana stemde 60 procent op Santorum. Santorum won de staat mede door deze groep kiezers. Katholieken zijn de grootste christelijke groep in Louisiana en Rick Santorum is ook katholiek. Onder andere door deze gegevens was het niet verrassend dat de voormalige senator van Pennsylvania de staat won.

Rick Santorum heeft nu 261 gedelegeerden en ondanks zijn winst ligt hij ver achter om Mitt Romney in te halen die meer dan het dubbele aantal gedelegeerden heeft.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Louisiana, Mitt Romney, Newt Gingrich, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Santorum, Ron Paul en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.