Hattrick voor Romney

Mitt Romney heeft de voorverkiezingen in de staten Maryland, Wisconsin en in het District of Columbia (D.C.) gewonnen. Door de winst heeft Romney meer dan de helft van de benodigde 1144 gedelegeerden binnen en kan hem de Republikeinse presidentiële nominatie eigenlijk niet meer ontgaan.

Romney won de voorverkiezing in Maryland met 49 procent van de stemmen. Rick Santorum eindigde als tweede en kreeg 29 procent van de stemmen, Newt Gingrich kreeg 11 procent van de stemmen en 10 procent van de kiezers stemde op Ron Paul. Romney krijgt alle 37 gedelegeerden.

Romney kreeg in Wisconsin 44 procent van de stemmen. Rick Santorum werd, net als in Maryland, tweede in Wisconsin en kreeg 37 procent van de stemmen. Ron Paul kreeg 11 procent van de stemmen en Newt Gingrich eindigde als laatste met 6 procent van de stemmen. Romney krijgt door zijn winst in Wisconsin 30 gedelegeerden. De overige gedelegeerden gaan naar Rick Santorum.

De voormalige gouverneur van Massachusetts won de voorverkiezing in het District of Columbia ruim met 70 procent van de stemmen. Ron Paul eindigde als tweede in Washington D.C. en kreeg 12 procent van de stemmen en Newt Gingrich kreeg 11 procent van de stemmen. Rick Santorum stond niet op het stembiljet. Door de winst in Washington D.C. krijgt Romney alle 16 gedelegeerden.

Romney sprak zijn aanhang toe in Milwaukee, Wisconsin. Romney zei in zijn overwinningsspeech: “Barack Obama has created a government centered society. And a government centered leads to high unemployment. I want to restore America.”

Rick Santorum sprak zijn supporters toe in Mars, Pennsylvania. Santorum zei: “We don’t win by moving to the middle, we win by getting people in the middle to move to us and move this country forward.”

Mitt Romney heeft door zijn hattrick nu 654 gedelegeerden. Rick Santorum heeft nu 270 gedelegeerden en heeft eigenlijk geen kans meer om Romney nog in te halen. Maar Santorum blijft in de race, zeker omdat hij zijn thuisstaat Pennsylvania wil winnen. Newt Gingrich en Ron Paul blijven hun boodschap verkondigen, maar doen in de race om de Republikeinse nominatie niet meer mee.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Maryland, Mitt Romney, Newt Gingrich, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Santorum, Ron Paul, Washington D.C., Wisconsin en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.