Romney wint overtuigend

Mitt Romney heeft, zoals verwacht, de voorverkiezingen in de staten New York, Pennsylvania, Rhode Island, Connecticut en Delaware gewonnen. De voormalige gouverneur van Massachusetts won de 5 staten overtuigend. De twee andere kandidaten, Newt Gingrich en Ron Paul, verloren kansloos van Romney.

Romney kreeg in New York maar liefst 62 procent van de stemmen. Ron Paul eindigde als tweede met 16 procent van de stemmen en Newt Gingrich eindigde als laatste met 13 procent van de stemmen. Rick Santorum, die zich officieel uit de race heeft terug getrokken kreeg toch nog 9 procent van de stemmen.

Romney won de staat Pennsylvania met 58 procent van de stemmen. Rick Santorum eindigde in zijn thuisstaat als tweede met 18 procent van de stemmen. Ron Paul werd derde met 13 procent van de stemmen en Newt Gingrich eindigde als laatste met slechts 10 procent van de stemmen.

Ook in Rhode Island won Romney met ruime cijfers. De voormalige gouverneur van Massachusetts kreeg 63 procent van de stemmen. Ron Paul, de afgevaardigde van Texas, kreeg 24 procent van de stemmen. Zes procent van de kiezers in Rhode Island stemde op Newt Gingrich en Rick Santorum.

In Connecticut en Delaware was het beeld niet anders. Romney won Connecticut met 67 procent van de stemmen en Delaware met 56 procent van de stemmen. Ron Paul eindigde in Connecticut als tweede met 13 procent van stemmen. Newt Gingrich, de voormalige voorzitter van het Huis, kreeg 10 procent van stemmen en Rick Santorum kreeg toch nog 7 procent van de stemmen. In Delaware eindigde Newt Gingrich als tweede met 27 procent van de stemmen. Ron Paul eindigde als derde met 11 procent van de stemmen en Rick Santorum, voormalige senator van Pennsylvania, als laatste met 6 procent van de stemmen.

In zijn overwinningstoespraak zei Romney: “Everywhere I go, Americans are tired of being tired, and many of those who are fortunate enough to have a job are working harder for less. To all of you, I have a simple message: Hold on a little longer. A better America begins tonight.” Romney richtte zich niet meer op Newt Gingrich en Ron Paul, maar eiste de nominatie op en hij richtte zijn pijlen op president Obama.

Mitt Romney heeft nog niet de benodigde 1144 gedelegeerden om definitief de nominatie te claimen, maar de achterstand van Newt Gingrich en Ron Paul is onoverbrugbaar. Romney heeft door de winst in de 5 staten volgens CNN nu 841 gedelegeerden tegenover 141 gedelegeerden voor Newt Gingrich en 76 voor Ron Paul. Rick Santorum die niet meer mee doet heeft 273 gedelegeerden.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Connecticut, Delaware, Mitt Romney, New York, Newt Gingrich, Nieuws/Amerika/VS, Pennsylvania, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rhode Island, Rick Santorum, Ron Paul en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.