Kort Nieuws

Hoop en verandering
“Hope” en “Change” waren de woorden van de succesvolle campagne van Barack Obama in 2008. Maar deze woorden zullen dit jaar niet helpen. Ja, er is nog wel hoop op een beter Amerika, maar bij veel mensen is die hoop weg gezakt. En er zijn zaken verandert, maar daar is niet iedereen even blij mee en sommige veranderingen gaan niet snel en ver genoeg. De slogan van dit jaar is: “Forward”, want Amerika is nog niet klaar en moet vooruit. Stilstand is achteruitgang, dus kan men alleen maar vooruit. De Republikeinen hebben ook niet stil gezeten en hebben een variatie op de “Hope” en “Change” slogan gemaakt. De Republikeinse partij, de RNC, zal rondom de campagne van Mitt Romney de slogan “Hype and Blame” gebruiken om president Obama er op te wijzen dat hij zich niet aan zijn beloften heeft gehouden toen hij in 2009 in het Witte Huis kwam. Lees meer hier.

“Ik ben blij met mijn baan”

De Republikeinse gouverneur van Louisiana, Bobby Jindal, reageerde afgelopen week vaag op de vraag of hij eventueel beschikbaar is als de running mate van Mitt Romney. “I’ve got the job that I want”, aldus Jindal tegenover CNN. “I know pundits will be speculating on who he’s going to pick. At the end of the day, he’ll pick the person who will do the best job as president and make that decision not based on political or other grounds”, aldus de gouverneur. “Whoever he picks I’m going to support that ticket. I think it’s that important not only for Louisiana but our country.” Jindal steunde eerder de gouverneur van Texas, Rick Perry, maar vorige maand sprak hij zijn steun uit voor Mitt Romney. Lees meer hier.

Romney: “Virginia kan verkiezingen beslissen”

Mitt Romney ziet de stemmen in Virginia als erg belangrijk. Romney was op campagne in de staat samen met de populaire Republikeinse gouverneur Bob McDonnell en zei dat de stemmen in Virginia de verkiezingen in november kunnen beslissen. “Now politics is underway, it’s underway again. You’re going to hear it all right here in Virginia”, aldus Romney tijdens een bijeenkomst in Portsmouth, Virginia. “This may well be the state who decides who the next president is.” Lees meer hier.

Minder banen

De Amerikaanse werkloosheid daalde in april, maar er werden minder mensen aangenomen. Ten opzichte van de maand maart vonden 115.000 mensen een baan, aldus het ministerie van Werkgelegenheid. In maart kwamen er 154.000 banen bij.

Nog geen steun van Santorum

John Brabender, een strateeg in het campagneteam van Rick Santorum, zei dat de voormalige Republikeinse presidentiële kandidaat zijn rivaal Mitt Romney zal steunen “in the next week or so.” De uitspraken van Brabender kwamen nadat Santorum en Romney elkaar afgelopen week spraken. Brabender zei dat de ontmoeting “productive and issues-driven” was. Maar Santorum voelde zich niet geroepen om zijn steun al voor Romney uit te spreken. “I think if something is going to happen it will happen sooner than later”, aldus Brabender. Volgens Brabender zijn Santorum en Romney het er over eens dat Obama in november moet worden verslagen. Lees meer hier.

Johnson wint nominatie

De voormalige Republikeinse presidentiële kandidaat Gary Johnson die in december 2011 al in zag dat hij volkomen kansloos was om de nominatie te winnen won afgelopen week de presidentiële nominatie van de Libertiaanse partij. Daarmee staat naast Obama en Romney ook Johnson op het stembiljet in alle 50 staten. Johnson, een voormalige gouverneur van New Mexico en een zakenman, won de nominatie met meer dan 70 procent van de stemmen tijdens de Libertiaanse conventie in Las Vegas. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Louisiana, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Santorum, Virginia en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.