Uitgelicht

  • De gouverneur van Texas, Rick Perry, beschreef afgelopen week het feit dat president Obama vasthoudt aan een executive privilege in Operation Fast and Furious als “Nixonian.” Het schandaal waarbij wapens over de grens van Mexico aan drugsbendes zouden zijn geleverd zou erger zijn dan het Watergate schandaal. “You have a president who is using his executive privilege to keep that information from Congress. If that’s not Nixonian, then I don’t know what is”, aldus Perry. Lees meer hier.
  • Tim Pawlenty zei afgelopen week dat hij beter de Republikeinse kandidaat Mitt Romney van dienst kan zijn als vrijwilliger dan als zijn running mate. “I indicated that I think I can best serve Gov. Romney in other ways, in particular as a volunteer and surrogate speaker in places where he can’t go”, aldus Pawlenty. Lees meer hier.
  • Een peiling van Gallup laat zien dat het onderwerp immigratie onder Hispancic (Latino) kiezers niet het belangrijkst is tijdens de verkiezingen. Lees meer hier.
  • Vice-president Joe Biden opende de aanval op Mitt Romney’s voornaamste wapen in zijn campagne; het feit dat hij in Massachusetts banen heeft gecreëerd en dat ook als president zal doen. “You got to give Romney credit”, aldus Biden. “He’s a job creator – in Singapore, China, India. He’s been very good at creating jobs, overseas.” Lees meer hier.
  • Eén van president Obama’s belangrijkste supporter zal niet aanwezig zijn bij de Democratische conventie in Charlotte, North Carolina, begin september. Senator Claire McCaskill van Missouri zei tegen journalisten dat ze nooit naar conventies is gegaan als er verkiezingen in haar staat waren. Er zijn meer Democratische politici die niet naar de conventie gaan omdat dit misschien hun herverkiezing in gevaar kan brengen. Lees meer hier.
  • Mitt Romney heeft, zoals verwacht, ook de laatste voorverkiezing in de staat Utah gewonnen. En daarmee is het voorverkiezingsseizoen officieel voorbij. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Joe Biden/Vice-president, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Rick Perry, Tim Pawlenty, Utah en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.