Kort Nieuws

Awesome

Voormalig president George W. Bush zei afgelopen dat het “afterlife”, het leven na zijn presidentschap, simpelweg “awesome” is. De vrouw van Bush, Laura Bush, gebruikte de term “afterlife” om het leven na het presidentschap te beschrijven, zoals Bush dat in zijn boek “Decision Points” noemt. Zijn leven na het Witte Huis is nu “awesome”, aldus de voormalige president. “Eight years was awesome, and I was famous and I was powerful but I have no desire for fame and power any more”, aldus Bush. Lees meer hier.

Serieuze running mate

De voormalige gouverneur van Minnesota, Tim Pawlenty, zei afgelopen week dat Mitt Romney geen “flashy” running mate nodig heeft en zei dat Romney beter een serieus iemand kan kiezen voor de nummer 2 plek op het stembiljet. “We have a lot of people who are entertaining, who can light their hair on fire or whatever, but the bottom line is these are serious times, we need seasoned experienced people who get the job done”, aldus Pawlenty tegenover Fox News. Lees meer hier.

Naar de stembus via Facebook

De staat Washington wordt de eerste staat waar kiezers zich kunnen registeren via Facebook. Als men online is kan men via een applicatie die gelinked is aan de Facebook pagina van het ministerie dat belast is met de registratie van keizers zich registeren om op 6 november te mogen stemmen. Lees meer hier.

Debatten

De data voor de presidentiële debatten tussen president Obama en de Republikeinse kandidaat Mitt Romney zijn bekend. Het eerste debat vindt plaats op 3 oktober. In totaal zijn er drie debatten tussen Obama en Romney. Het debat tussen de vice-president Joe Biden en de running mate van Romney vindt plaats op 11 oktober. Ook de locaties zijn bekend. Kijk hier voor het volledige schema.

Infiltratie moslims?

De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John Boehner noemde de oproep van onder andere Michele Bachmann om een onderzoek in te stellen of er moslims zijn geïnfiltreerd in de Amerikaanse overheid “dangerous.” Boehner: “I think accusations like this being thrown around are pretty dangerous.” Michele Bachmann heeft, samen met 4 andere Republikeinen, in een brief gevraagd of het Congres een onderzoek wil starten of extremistische moslims in Amerikaanse ministeries zijn geïnfiltreerd. De reden voor het verzoek is dat de rechterhand van minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton, Huma Abedin, familieleden heeft die banden hebben met de Moslim Broederschap en dat er een risico bestaat dat ze beïnvloedt wordt door haar familieleden. Lees meer hier.

Meerderheid wil meer informatie over belastingen Romney

Een meerderheid van de Amerikanen vindt dat Mitt Romney meer documenten over zijn belastingaangiften openbaar moet maken dan de 2 jaar die hij nu al heeft openbaar gemaakt. Een peiling van USA Today/Gallup laat zien dat 54 procent van de ondervraagden vindt dat Romney ook belastingaangiften van andere jaren openbaar moet maken, terwijl 37 procent dit niet nodig vindt. Romney heeft zijn belastingaangifte van 2010 en een deel van 2011 openbaar gemaakt en heeft aangegeven dat hij later als alle documenten klaar zijn ook de rest van de aangifte van 2011 openbaar zal maken. Lees meer hier.

Bush niet naar conventie

Voormalig president George W. Bush heeft besloten dat hij niet naar de Republikeinse conventie gaat in augustus in Tampa, Florida. “President Bush was grateful for the invitation to the Republican National Convention. He supports Governor Romney and wants him to succeed. President Bush is confident that Mitt Romney will be a great President. But he’s still enjoying his time off the political stage and respectfully declined the invitation to go to Tampa”, aldus de woordvoerder van Bush, Freddy Ford, tegenover CNN. Lees meer hier.

Obama Super PAC haalt meer op

Het Super PAC dat president Obama steunt, Priorities USA Action, haalde in de maand juni meer geld op dan het Super PAC dat Mitt Romney steunt. Priorities USA Action haalde 6 miljoen dollar op en heeft nu 10,6 miljoen dollar in kas, aldus een rapport van de Amerikaanse kiescommissie. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Belastingen, Campagne inkomsten, George W. Bush, John Boehner, Michele Bachmann, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Tim Pawlenty en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.