Kort Nieuws

Obama over wapengeweld

Na het bloedbad in een bioscoop in Colorado sprak president Obama zich fel uit tegen wapengeweld. Het waren de stevigste uitspraken die Obama als president deed over het politiek gevoelige onderwerp. Obama die sprak tot de National Urban League in New Orleans zei dat hij het Tweede Amendement respecteert en dat tradities zoals jacht en het bezit van een wapen moet blijven bestaan dat er wel nog werk aan de winkel is om het probleem aan te pakken. Lees meer hier.

Joodse Amerikanen kiezen voor Obama

Mitt Romney was afgelopen tijdens zijn buitenlandse reis onder andere in Israel. En dat bleef niet onopgemerkt. Zo sprak Romney over de nucleaire dreiging van Iran voor Israel. Maar een peiling van Gallup laat zien dat de joodse Amerikanen toch kiezen voor president Obama. Volgens de peiling steunt 68 procent Obama en slechts 25 procent steunt Romney. Lees meer hier.

Keuze voor Palin was een fout

Senator John McCain maakte in 2008 een fout om de gouverneur van Alaska, Sarah Palin, te kiezen als zijn running mate. Althans dat vindt voormalig vice-president Dick Cheney. Cheney zat in het team dat in 1976 de running mate zocht voor Gerald Ford en ook in 2000 voor George W. Bush. Uiteindelijk werd hij zelf geselecteerd als vice-president onder Bush. Lees meer hier.

Clinton prominente rol op conventie

Voormalig president Bill Clinton zal een prominente rol spelen op de Democratische conventie begin september in Charlotte, North Carolina. Clinton zal een grote toespraak geven en oproepen Obama opnieuw te nomineren, aldus CNN. Clinton zal in zijn toespraak de verschillen aangeven in het economisch beleid van de twee partijen en waarom Obama een betere keus is dan Mitt Romney. De keuze van Clinton is niet toevallig. Clinton is onder veel Amerikanen nog steeds erg populaire en kan de conventie een boost geven. Lees meer hier.

Romney in Israel

Mitt Romney was afgelopen week in Israel en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Zo zei Romney dat de Verenigde Staten Israel zullen steunen tegen Iran en sprak hij zich uit dat Jeruzalem de hoofdstad van Israel moet zijn. Romney bezocht onder andere premier Netanyahu.

Democraten nemen homohuwelijk op in partijprogramma

De Democratische partij besloot afgelopen week om steun voor het homohuwelijk officieel in het partijprogramma op te nemen, aldus Democratische bronnen. Tijdens de Democratische conventie zal er over gestemd worden door de gedelegeerden. Als het wordt aangenomen zal het de eerste keer zijn dat het homohuwelijk wordt opgenomen in het partijprogramma. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Bill Clinton, Colorado, Democraten/Democratische partij/DNC, Dick Cheney, Homohuwelijk, Iran, Israel, John McCain, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Sarah Palin en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.