Kort Nieuws

Roseanne for president?

Een jaar geleden kondigde comédienne en actrice Roseanne Barr in de “The Tonight Show” aan dat ze mee zou doen aan de presidentsverkiezingen. Afgelopen week won Barr de presidentsnominatie van de Peace and Freedom Party. De vice-presidentskandidaat is Cindy Sheehan, de moeder van een militair die omkwam in Irak en anti-oorlog activiste die bekend werd door voor de ranch van George W. Bush te protesteren tegen de oorlog. Lees meer hier.

Weer meer dan 100 miljoen

Net als in de maand juni haalde de campagne van Mitt Romney meer dan 100 miljoen dollar op aan campagne inkomsten. In juni haalde Romney 106,1 miljoen dollar op en in de maand juli 101,3 miljoen. De campagne van president Obama haalde 75 miljoen dollar op en de campagne roept zijn supporters op om opnieuw geld te doneren om het gat zo klein mogelijk te houden. Lees meer hier.

Positie wapenwetgeving niet gewijzigd

De positie van Amerikanen ten opzichte van wapenwetgeving en regels rondom het houden van een vuurwapen is niet veranderd na de recente schietpartijen in Colorado en Wisconsin, aldus een peiling. Een peiling van CNN/ORC International laat zien dat de Amerikanen verdeeld zijn over wapenwetgeving. Vijftig procent van de ondervraagden zegt dat er geen of slechts kleine beperkingen en regels moeten zijn voor het houden van een vuurwapen, terwijl 48 procent zegt dat er grote beperkingen moeten komen of een totaal verbod op het hebben van een vuurwapen door individuen, behalve agenten en mensen die daar toestemming voor hebben en het nodig hebben bij het uitoefenen van hun werk. Lees meer hier.

Meer geld dan Obama

De voorzitter van de Republikeinse partij, de RNC, Rience Priebus, zei afgelopen week dat de race om het Witte Huis in het voordeel zal zijn van Mitt Romney en dat Romney meer geld zal ophalen bij de Amerikaanse kiezer met hulp van de Republikeinse partij. “We now are in a position to outspend (President Barack Obama’s re-election effort) on television and tell our story and tell the Mitt Romney story, starting with our convention and going through the fall”, aldus Priebus tegenover CNN. Lees meer hier.

Wie is Paul Ryan?

Het herverkiezingsteam van president Obama opende snel na de bekendmaking van Mitt Romney dat Paul Ryan zijn running mate is de aanval op Ryan. David Axelrod, top campagneadviseur van Obama, stuurde het onderstaande spotje per email naar de supporters van Obama. In het spotje wordt uitgelegd wie Paul Ryan is. Volgens de Obama campagne gaat Amerika onder een regering Romney-Ryan terug naar de economische situatie die voor de crisis zorgde en er komt een einde aan Medicare en zullen ouderen en de middenklasse meer belasting gaan betalen.

Opmerking: Dit spotje is afkomstig van de website BarackObama.com

Tea Party blij met Ryan

De grootste Tea Party organisatie, de Tea Party Express, maakte na de bekendmaking van Paul Ryan als Mitt Romney’s running mate bekend dat ze blij zijn met de keuze voor Ryan. De afgevaardigde van Wisconsin is populair bij de Tea Party beweging. “Ryan is a strong fiscal conservative, and he has used his Chairmanship of the House Budget Committee to address the serious financial woes facing the country”, aldus Amy Kremer, voorzitter van de Tea Party Express in een verklaring. Lees meer hier.

Pawlenty: “Fantastische keuze”

Voormalig gouverneur van Minnesota, Tim Pawlenty, die hoog op het lijstje stond om Mitt Romney’s running mate te worden zei dat de keuze voor Paul Ryan als running mate zorgt voor een “great team.” “I think Governor Romney’s selection of Paul Ryan is a terrific selection”, aldus Pawlenty tegenover journalisten. “Paul Ryan is a bold leader with great ideas for trying to get this country back on track, and I think he and Governor Romney together will make a great team.” Lees meer hier.

Palin blij met Ryan

Sarah Palin, de running mate van John McCain in 2008, liet op haar Facebook pagina weten dat ze blij is met Ryan als running mate, maar was zuinig met haar woorden. “Congratulations to Mitt Romney on his choice of Congressman Paul Ryan as his running mate”, aldus Palin in een verklaring waar ze de naam Romney slechts vier keer noemde en de naam Ryan slechts drie keer. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Campagne inkomsten, Medicare, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, Paul Ryan, Peilingen, Sarah Palin, Tea Party, Tim Pawlenty, Vuurwapens, Wapenwetgeving en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.