Kort Nieuws

Nazi?

De voorzitter van de Democratische partij in South Carolina, Dick Harpootliana, weigert zijn excuses aan te bieden nadat hij de gouverneur van South Carolina, Nikki Haley vergeleek met de minnares van Adolf Hitler, Eva Braun. “Hell no. What am I apologizing for?”, zei Harpootliana toen hij werd gevraagd of hij zijn woorden zou terug nemen. “This is fake. Nikki Haley is feigning this. There is not a sincere bone in her body. I don’t even know if Eva Braun was a Nazi or not, but I know she dated one”, aldus Harpootliana. “I wasn’t trying to insinuate that Nikki was a Nazi.” Lees meer hier.

God belangrijk

Tijdens de Democratische conventie afgelopen week in Charlotte, North Carolina, deed zich een raar moment voor. Op de vloer van de conventie was het een chaos toen er moest worden gestemd over de goedkeuring van het partijprogramma. In het programma werd God niet genoemd en werd Jeruzalem niet aangeduid als hoofdstad van Israel en dat leidde tot ongenoegen bij een grote groep gedelegeerden die alsnog die standpunten in het programma wilde. Er werd mondeling gestemd over een amendement om “Jeruzalem”en “God” alsnog in het partijprogramma op te nemen, maar dit verliep nogal chaotisch. De voorzitter van de conventie had drie pogingen nodig voordat het amendement was aangenomen, omdat hij onderbroken werd omdat gedelegeerden luid “no” riepen. Het amendement was ingebracht door de gouverneur van Ohio, Ted Strickland. “I am here to attest and affirm that our faith and belief in God is central to the American story and informs the values we’ve expressed in our party’s platform”, aldus Strickland.“In addition, President Obama recognizes Jerusalem as the capital of Israel and our party’s platform should as well.” Lees meer hier.

Meer van hetzelfde

President Obama legde in zijn acceptance speech op de Democratische conventie uit wat het verschil is tussen hem en Mitt Romney. De campagne van Romney reageerde daarop dat de keuze tussen Obama en Romney een keuze is tussen “a new direction vs. more of the same.” “Tonight President Obama laid out the choice in this election, making the case for more of the same policies that haven’t worked for the past four years”, aldus Romney’s campagnemanager Matt Rhoades in een verklaring. Lees meer hier.

Werkloosheid daalt licht

President Obama noemde de laatste cijfers over de Amerikaanse werkloosheid “not good enough.” In de maand augustus daalde het werkloosheidpercentage licht van 8,3 procent naar 8,1 procent, aldus het ministerie van Werkgelegenheid. Er kwamen wel meer mensen zonder baan te zitten. Maar liefst 368.000 mensen hadden in augustus geen baan. Obama riep het Congres op om de belasting verlaging voor de middenklasse door te voeren. Lees meer hier.

Hulp van Clinton

Mitt Romney zei afgelopen week in het programma “Meet the Press” van NBC dat de toepspraak van Bill Clinton zorgde dat de Democratische conventie “evelated.” “He did stand out in contrast with the other speakers”, aldus Romney in het interview. “I think he really did elevate the Democrat convention in a lot of ways and, frankly, the contrast may not have been as attractive as Barack Obama might have preferred if he were choosing who’d go before him and who’d go after him.” Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Bill Clinton, Democraten/Democratische partij/DNC, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.