Meer problemen voor Romney

Het gaat niet goed met de campagne van Mitt Romney. Na de uiterst ongelukkige uitspraken over de aanslag op de Amerikaanse ambassade in Libië en de protesten in Egypte heeft de campagne gekozen voor een drastische wijziging en wil men weer dat de focus van de campagne op de economie komt te liggen.

Ook binnen de Republikeinse partij begint men te morren. De campagne van Romney verspreidde zelfs een memo onder de Republikeinen hoe om te gaan met kritiek van de Democraten en de campagne van Obama. De Republikeinen maken zich zorgen of Romney wil in staat is om de verkiezingen te winnen, al wordt dit niet hard op gezegd. Maar die zorg lijkt terecht.

In verschillende peilingen ligt Romney achter op president Obama. In zowel in de landelijke peilingen als in peilingen in cruciale swing states als Ohio en Florida heeft Obama een lichte voorsprong en in andere staten, zoals Virginia en Colorado ligt men ongeveer gelijk. Omdat deze cijfers slecht nieuws zijn voor Romney’s campagne lijkt men nu van koers te veranderen. Maar de focus blijft nog even op het buitenlands beleid te liggen en dat ligt vooral aan Romney zelf.

Na de uitspraken over de aanslag in Libië, waar uit bleek dat Romney nog heel wat moet leren op het gebied van buitenlands beleid en diplomatie, lekte de onderstaande video uit. De video is afkomstig van de website van Mother Jones, een linksgeoriënteerd tijdschrift.

Mitt Romney zegt tijdens een fundraiser met miljonairs dat 47 procent van de Amerikanen voor president Obama is, omdat ze afhankelijk van de overheid zijn en Romney beschrijft hen als ”victims.’ Romney: “All right, there are 47 percent who are with him, who are dependent upon government, who believe that they are victims. My job is not to worry about those people. I’ll never convince them they should take personal responsibility and care for their lives.” Niet echt handig om zo de Obama kiezers te omschrijven. Romney heeft al moeite om grote groepen kiezers, zoals de Latino’s, aan zich te binden en ook door de drastische maatregelen die zijn running mate voorstelt ten aanzien van Medicare zal ook de oudere kiezer zich wel twee keer bedenken voor dat die op Romney stemt.

Daarnaast zei Romney ook nog dat hij juist wel geboren is met de zogenoemde ‘silver spoon’, terwijl Romney zich juist als de gewone man wil presenteren die opkomt voor de middenklasse. “There’s the perception that, oh you were born with a silver spoon, you never had to earn anything and so forth. And uh, frankly, I was born with a silver spoon.”

Tijdens de zelfde fundraiser gaf Romney aan dat hij niet denkt dat de Palestijnen echt vrede willen met Israel en hij geen vertrouwen heeft in het vredesproces. Romney: “[…] the Palestinians have no interest whatsoever in establishing peace, and that the pathway to peace is almost unthinkable to accomplish.” En verder: “And I look at the Palestinians not wanting to see peace anyway, for political purposes, committed to the destruction and elimination of Israel, and I say there’s just no way”, aldus Romney. Ook gelooft de Republikeinse presidentskandidaat niet in een twee-staten oplossing.

De Amerikaanse media doken meteen op de uitgelekte video.

Dit alles is koren op de molen van de campagne van president Obama en campagne manager Jim Messina van de herverkiezingscampagne maakte dan ook van de gelegenheid gebruik door een email naar de aanhang van Obama te sturen waar de uitspraken werden weer gegeven en waarin stond: “If we don’t come through for President Obama right now, this will be the guy making big decisions that affect us and our families every single day.” En om te voorkomen dat dit realiteit wordt werd natuurlijk in de email opgeroepen om een donatie aan de campagne over te maken.

Het lijkt er op dat Romney de weg kwijt is en zijn campagne is naarstig op zoek naar een manier om de campagne weer op de rails te krijgen. Dat moet dan gebeuren tijdens het eerste presidentiële debat dat op 3 oktober plaats vindt in Denver, Colorado. Maar Romney staat niet bekend als een goede debater, dus er is nog heel wat werk aan de winkel.

Meer is informatie is te vinden op de website van Mother Jones: http://www.motherjones.com/politics/2012/09/romney-secret-video-israeli-palestinian-middle-east-peace

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Israel, Libië, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.