“All animals are equal, but some animals are more equal than others”

Mitt Romney is de afgelopen weken bezig om zijn plannen uit leggen, In het begin van de campagne waren de plannen van Romney nog al vaag, maar de afgelopen weken worden de plannen steeds specifieker en worden de verschillen met het beleid van president Obama steeds duidelijker.

De plannen die Romney voor Amerika heeft doen mij denken aan het boek Animal Farm van de Britse schrijver George Orwell. Hoewel Animal Farm een scherpe aanklacht is tegen het stalinisme en het totalitarisme heeft één van de bekendste zinnen uit het meesterwerk wel betrekking op de plannen van Mitt Romney en zijn running mate Paul Ryan. Nadat de varkens de boerderij hebben overgenomen en verklaren dat alle dieren gelijk zijn, veranderen de varkens na verloop van tijd van positie en verklaren zij: “All animals are equal, but some animals are mor equal than others.” In de plannen van Mitt Romney lijkt het er op dat sommige mensen belangrijker zijn dan andere Amerikanen.

Allereerst zijn daar de belastingverlagingen die Romney wil doorvoeren. De rijkste groep Amerikanen, die al weinig belasting betaalt, krijgt een belastingverlaging. Omdat de overheid toch inkomsten moet hebben zullen de overige Amerikanen, vooral de middenklasse, meer belasting gaan betalen. De inkomsten moeten immers ergens vandaan komen. Hoewel Romney steeds zegt dat hij opkomt voor de middenklasse doet hij met deze maatregel het tegenovergestelde.

De uitgelekte video waarin Romney zei dat 47 procent van de Amerikanen afhankelijk zijn van de overheid en dat deze mensen op president Obama zullen stemmen en hij ze ziet als “slachtoffers” werkt ook niet in het voordeel van Romney. Romney gaf aan dat hij zich totaal niet verantwoordelijk voelt voor deze mensen. In zijn ogen is deze 47 procent van de Amerikaanse bevolking niet gelijk aan de rest van de Amerikanen.

Zowel Romney als Ryan zijn tegen de Lilly Ledbetter Fair Pay Act die president Obama in 2009 tekende. De wet houdt in dat vrouwen voor hetzelfde werk hetzelfde salaris krijgen als hun mannelijke collega’s. Paul Ryan stemde in het Congres tegen de wet.

Een ander voorbeeld waarbij sommige groepen worden benadeeld ten opzichte van andere groepen zijn onder andere de voorziening waar vrouwen voor medisch advies terecht kunnen (Planned Parenthood). Het recht op abortus en mensen die vanwege een erfelijke afwijking of aandoening een ziektekostenverzekering kan worden ontzegd zijn andere voorbeelden. Onder president Obama blijft Planned Parenthood bestaan, houden vrouwen het recht op een abortus en door de invoering van ‘Obamacare’ mag geen enkele verzekeringsmaatschappij nog een cliënt weigeren.

De opmerkingen en plannen van Romney zorgen er voor dat het beeld ontstaat dat onder zijn beleid niet alle Amerikanen gelijk zijn. Als president van de Verenigde Staten ben je president van alle Amerikanen en niet van een bepaalde groep. Maar Romney en de Republikeinen lijken er alles aan te doen om te zorgen dat de quote uit Animal Farm op hen van toepassing is.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Abortus, Belastingen, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, Paul Ryan en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.