De staten waar de verkiezingen worden beslist: Nevada

De verkiezingen wordt gewonnen of verloren in een aantal zogenoemde swing states. De zwakke economie in die staten speelt een belangrijke rol.

In de laatste weken tot aan de verkiezingen worden de swing states behandeld waar de verkiezingen beslist worden waarbij de nadruk op de economie ligt.  

Nevada

De staat Nevada heeft van alle Amerikaanse staten het hoogste werkloosheidspercentage van 11,6 procent. Maar het werkloosheidspercentage was in 2010 zelfs 14 procent. Het percentage is ver boven het landelijke percentage van 8 procent. Nevada heeft 6 kiesmannen.

Nevada heeft veel last gehad van de huizencrisis. Nergens in Amerika stonden zo veel huizen leeg als in Nevada. Toen de huizencrisis uitbrak en mensen er achter kwamen dat hun huis minder waard was dan de hypotheek op hun woning, zorgde dit voor nog meer werkloosheid.

De economie van de Silver State groeit langzaam, maar de woningmarkt is nog steeds zwak. Pogingen van de overheid om huiseigenaren te helpen hebben niet het succes gehad waar op gehoopt was.

Mitt Romney deed het goed tijdens de voorverkiezingen in Nevada, voornamelijk door de grote groep Mormonen die in de staat wonen en dat samen met een zwakke economie zorgt er voor dat Romney een goede kans heeft om de staat te winnen.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nevada, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.