Kort Nieuws

Ongrondwettig

Een federale rechtbank in New York besliste afgelopen week dat de Defense of Marriage Act (DOMA), die aan geeft dat een huwelijk alleen tussen een man en een vrouw is toegestaan, ongrondwettig is. De controversiële wet die in 1996 werd aangenomen stelt dat het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht niet grondwettig is en staten hoeven zulke huwelijken niet te erkennen. Een andere rechtbank had eerder gesteld dat “America’s gay population has suffered a history of discrimination similar to that faced by women in years past.” De DOMA is dus ongrondwettig. Lees meer hier.

Werkloosheid daalt in swing states

De werkloosheid is in de maand september in 41 staten gedaald. Van die staten zijn er 7 die een swing state zijn. Ohio, dat 18 kiesmannen heeft, zag dat het werkloosheidspercentage dalen van 7,2 procent naar 7 procent. Ook in de swing states Florida, Nevada, Wisconsin, Colorado, Iowa en North Carolina zagen de werkloosheid in september dalen. De werkloosheid in de swing states Virginia en New Hampshire bleef ongewijzigd. Lees meer hier.

Romnesia

President Obama opende afgelopen week een nieuwe aanval op zijn rivaal Mitt Romney. Obama beschuldigde Romney dat zijn standpunten tijdens de voorverkiezingen erg rechts waren, maar dat Romney nu ten aanzien van veel onderwerpen een gematigde positie inneemt. Obama sprak tijdens een campagnebijeenkomst in Fairfax, Virginia, en vertelde de aanwezigen dat Romney lijdt aan “Romnesia”, aangezien zijn standpunten ten aanzien van voorbehoedsmiddelen, kolen, gelijke betaling voor vrouwen en belastingen heeft veranderd. “He told folks he was the ideal candidate for the tea party”, aldus Obama over Romney’s standpunt tijdens de voorverkiezingen. “Now suddenly he is saying ‘what, who me?’ He is forgetting what his own positions are and he is betting that you are too. I mean he is changing up so much, back tracking and sidestepping”, aldus de president. Obama zei dat hij en zijn aanhang een term moet verzinnen “for this condition he is going through.” Men bedacht “Romnesia.”. Lees meer hier.

McGovern overleden

George Stanley McGovern, die voor staat South Dakota meer dan twee decennia zowel in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat zat en in 1972 de Democratische presidentskandidaat was en kansloos verloor van Richard Nixon overleed afgelopen week op 90-jarige leeftijd. “Our wonderful father, George McGovern, passed away peacefully at the Dougherty Hospice House in Sioux Falls, South Dakota, surrounded by our family and life-long friends”, aldus zijn familie in een verklaring. Lees meer hier .

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.