Kort Nieuws

Twintig miljoen

De Republikeinse partij, de RNC, haalde in de eerste helft van de maand oktober bijna 20 miljoen dollar op. Dat geld wordt gebruikt om in Wisconsin tijd in te kopen om campagnespotjes uit te zenden, aldus de voorzitter van de RNC, Reince Priebus. Priebus zei ook dat hij aan de Federal Election Commission (FEC), die alle campagne inkomsten bijhoudt, heeft doorgegeven dat de RNC 19,8 miljoen dollar heeft opgehaald en 67,6 miljoen dollar in kas heeft. Lees meer hier.

Kranten steunen Obama

De krant The Washington Post heeft zijn steun uitgesproken voor president Obama. De krant steunde Obama ook in 2008 en zei dat de verkiezingscampagne “has dwelt on the past, Obama is in a better position to lead in the challenges that lie ahead”, aldus The Washington Post. Ook de krant The Miami Herald, één van de grootste kranten in Florida, steunt president Obama, al schreef het wel dat beide kandidaten “big on rhetoric and stingy on details.” Ook The New York Times, één van de belangrijkste kranten in Amerika, sprak zijn steun uit voor president Obama. De krant gaf als reden het beleid van Obama ten aanzien van gezondheidszorg, de economie, buitenlands beleid, burgerrechten en zijn twee keuzes voor de rechters voor het Hooggerechtshof. De steun van kranten is leuk, maar een echte invloed op de verkiezingen heeft het nauwelijks. Lees meer hier en hier.

Tien miljoen voor Super PAC

De biljonair en casinomagnaat Sheldon Adelson en zijn vrouw hebben 10 miljoen dollar overgemaakt aan het Super PAC Restore Our Future, dat Mitt Romney steunt. Het Super PAC heeft in oktober nu al 20 miljoen dollar opgehaald, aldus een rapport van de Federal Election Commission (FEC). De groep heeft nu 36 miljoen dollar in kas en heeft al 12 miljoen dollar uitgegeven. Lees meer hier.

Speelt ras toch een rol?

President Obama wees afgelopen week de suggestie van de hand dat ras een rol speelt in het feit dat de voormalige misnier van Buitenlandse Zaken, Colin Powell, Obama steunt. Obama zei dat die suggestie “doesn’t make much sense.” De voormalige gouverneur van New Hampshire, John Sununu, die een groot aanhanger is van Mitt Romney zei tegenover CNN dat ras van invloed zou kunnen zijn. “When you take a look at Colin Powell, you have to look at whether that’s an endorsement based on issues or he’s got a slightly different reason for endorsing President Obama”, aldus Sununu. Lees meer hier.

Idioot

De conservatieve commentator Ann Coulter bleef bij haar beslissing om president Obama een “retard“ te noemen in een tweet. ”I highly approve of Romney’s decision to be kind and gentle to the retard”, aldus Coulter in een tweet. In een interview zei ze dat ze het woord had gekozen “because it’s a synonym for ‘loser’.” Lees meer hier.

Samenwerking

Om kiezers aan zich te binden gaf Mitt Romney afgelopen week aan dat hij met de andere partij wil samen werken. Hoewel Romney wil samen werken met de Democraten zei hij in Pensacola, Florida, tegen een publiek van zo’n 10.000 mensen dat er aan Obama’s termijn in het Witte Huis op 6 november een einde komt. Lees meer hier.

Dertig seconden

Opmerking: Dit spotje is afkomstig van de website BarackObama.com

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Campagne inkomsten, Democraten/Democratische partij/DNC, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.