Kort Nieuws

Boehner: “Begrotingsravijn kan worden voorkomen”

De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, de Republikein John Boehner, weigerde afgelopen week details te geven of de Republikeinen bereidt zijn concessies te doen in de onderhandelingen met het Witte Huis om het begrotingsravijn, de zogenoemde ‘fiscal cliff’, te voorkomen. Boehner zei wel, dat hij net als president Obama al aangaf, hij bereidt is tot een compromis. “I don’t want to box myself in and I don’t want to box anyone else in”, aldus Boehner tegenover journalisten. Lees meer hier.

Directeur CIA stapt op

De directeur van de CIA, David Petraeus, stapt op. Hij heeft zijn ontslagbrief aan president Obama gestuurd. De reden van het opstappen van Petraeus is dat hij een affaire had met de vrouw die zijn biografie schreef, aldus bronnen. In een verklaring van Petraeus staat: “After being married for over 37 years, I showed extremely poor judgment by engaging in an extramarital affair. Such behavior is unacceptable, both as a husband and as the leader of an organization such as ours. This afternoon, the President graciously accepted my resignation.” Met het aftreden van Petraeus moet president Obama vlak na zijn herverkiezing op zoek naar een nieuwe directeur voor de CIA. Lees meer hier.

Washington legaliseert homohuwelijk

De staat Washington heeft, na dat Maine en Maryland op 6 november besloten het homohuwelijk te legaliseren, nu ook het huwelijk opengesteld voor mensen van het hetzelfde geslacht. Steeds meer staten staan het homohuwelijk toe. Eerder legaliseerde onder andere de staten New York en New Hampshire het homohuwelijk. Lees meer hier.

Romney bedankt supporters

Mitt Romney stuurde afgelopen week een bedankbrief aan zijn supporters waarin hij schreef dat hij een zijn vrouw Ann “cannot thank you enough for supporting and believing in our cause.” “This was more than just a campaign – this was a national movement”, aldus de voormalige Republikeinse presidentskandidaat. “Thank you for the work that you did – going across neighborhoods to knock on doors and put up yard signs. Thanks for making phone calls, coming to rallies, donating funds, and convincing friends and family to join our team.” Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Begroting, Bezuinigingen, Homohuwelijk, John Boehner, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, Washington en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.